FOTO: V požaru ena oseba poškodovana, rešili 46 prašičev

FOTO: V požaru ena oseba poškodovana, rešili 46 prašičev

-
0 792

Ob 18.59 uri je v ulici Naselje heroja Maroka v Sevnici zagorelo v kleti večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Sevnica so požar pogasili, evakuirali stanovalce, prezračili objekt in prostore pregledali s termovizijsko kamero ter nudili prvo pomoč stanovalcu do prihoda reševalcev NMP Sevnica, ki so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Novo mesto.

Včeraj ob 20.03 so v naselju Dolenja Pirošica, občina Brežice, zagorele bale sena na gospodarskem objektu. Posredovali so gasilci PGD Pirošica, Cerklje ob Krki, Skopice, Krška vas in Brežice, ki so požar omejili. Dokončno so požar pogasili gasilci PGD Pirošica, Cerklje ob Krki in Krška vas. Gasilci so s pomočjo stroja premetali več bal sena in jih umaknili na prosto, iz hleva, ki je bil v sklopu objekta rešili šestinštirideset prašičev in večje število kokoši. Gospodarski objekt je delno uničen. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 18.46 je na Šolski ulici v Mengšu zagorelo skladišče v velikosti 20 x 30 metrov. Požar, ki je uničil v celoti objekt, so pogasili gasilci PGD Loka pri Mengšu, Mengeš, Topole, Trzin, Kamnik, Komenda, Moste, Križ in Duplica. Fotografiji iz Mengša nam je poslal Jure.