petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaV pretepu pred lokalom dva poškodovana

V pretepu pred lokalom dva poškodovana

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minuli konec tedna posredovali v 166 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 499 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 35 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in štiri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanje pogrešane osebe, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prometna nesreča pri Brezovici

17. 2. nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov med Šmarjeto in Šmarješkimi Toplicami. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 60-letna voznica, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčila v avtomobil 58-letnega voznika. Lažje poškodovano voznico in 23-letno potnico iz njenega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je 58-letni voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,72 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Med 16. 2. in 17. 2. je z delovišča v okolici Novega mesta nekdo odtujil električne vodnike in povzročil za okoli 7000 evrov škode.

Na gozdni poti v okolici Semiča je nekdo iz traktorja odtujil motorno žago v vrednosti 1200 evrov.

V Metliki je med 16. 2. in 18. 2. neznanec iz skladiščnih prostorov odtujil izdelke in bakra in medenine in povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V noči na 19. 2. je v okolici Krškega nekdo vlomil v kletne prostore in odtujil okoli 400 litrov vina. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1500 evrov.

19. 2. okoli 20. ure je v Novem mestu neznanec vlomil v prostore prodajalne in odtujil tobačne izdelke. Policisti okoliščine še preiskujejo.

Lahke telesne poškodbe

V noči na 18. 2. smo prejeli klic na pomoč iz Novega mesta, kjer naj bi se pred gostinskim lokalom pretepalo več oseb. Dva udeleženca pretepa so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so jima oskrbeli lažje poškodbe. Policisti PP in PPP Novo mesto so ugotovili identiteto vseh vpletenih in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Kršitelja pridržali

18. 2. zvečer so brežiški policisti posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju Stare vasi, kjer naj bi moški razbijal inventar in grozil družinskim članom. 60-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča