V pričakovanju praznične gneče

V pričakovanju praznične gneče

-
0 137

Začenjajo se velikonočni prazniki in tako lahko že danes pričakujemo močno povečan promet na slovenskih cestah in mejnih prehodih, in sicer vse od mejnih prehodov z Avstrijo proti morju in meji s Hrvaško.

Zaradi omejitev med prazniki se bo pred koncem tedna predvsem na avtocesti med Italijo in Madžarsko povečalo tudi število tovornih vozil, navajajo na Darsu.

Promet se bo dodatno upočasnil in zgostil zaradi delovnih zapor ob odstranjevanju cestninskih postaj. Na dolenjski avtocesti potekajo dela preplastitve nekaj manj kot osem kilometrov vozišča (v obeh smereh) med Dobruško vasjo in Drnovim ter priključka Drnovo, s temi deli in delovno zaporo je združena tudi odstranitev tamkajšnjih cestninskih postaj in preureditev njihovih območij (čelne cestninske postaje Drnovo in stranske na priključku Krško). Promet bo med obnovo posamezne polovice avtoceste urejen dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, dela bodo v celoti zaključena predvidoma sredi junija letos, so navedli na Darsu.