petek, 29 marca, 2024
DomaSlovenijaV protestih osem poškodovanih, pridržali 9 oseb

V protestih osem poškodovanih, pridržali 9 oseb

Na sredinem protestu je bilo poškodovanih sedem policistov in en udeleženec, devet oseb je bilo pridržanih, je sporočila Policija, ki je bila s shodom predhodno seznanjena, a ta ni bil prijavljen skladno z zakonom. Kot so danes sporočili s policije, je bilo v izgredih lažje poškodovanih sedem policistov, zaradi uporabe prisilnih sredstev pa je poškodovan tudi en udeleženec. Policija je zaenkrat pridržala devet oseb.

Več informacij o dogajanju na protestih sta v izjavi za javnost podala generalni direktor Policije Anton Olaj in vodja sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi Tomislav Omejec.

“Včerajšnji dogodek je bil za nas ena od situacij, ki smo jih uspeli varnostno obvladati, kljub izzivom, ki so se nam zgodili,” je uvodoma dejal Olaj. V prihodnosti pričakujejo še več takšnih dogodkov. “Prišlo je do množičnih kršitev,” je povedal Olaj. Lažje je bilo poškodovanih sedem policistov, nobeden od njih pa ni ostal na zdravljenju v bolnišnici. Nastala je materialna škoda, razbitih je več oken na pročelju stavbe parlamenta, prav tako so poškodovana štiri policijska vozila.

“Izražam vso podporo in pohvalo policistom in policistkam,” je dodal Olaj.

Da sicer še zbirajo dodatna pojasnila, je nadalje povedal generalni direktor Policije. Po njegovih besedah se bodo pri policijski preiskavi osredotočili tudi na “tiste, ki so pozivali k nasilnim dejanjem”. Dodal je, da bodo od njih terjali odgovornost tudi za finančne stroške, ki bodo pri tem nastali.

Vodja sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi Tomislav Omejec je potrdil, da je bila Policija seznanjena o dogodku prek več objav na družbenih omrežjih. Dogodek sicer ni bil prijavljen, je povedal, iz omenjenih objav pa so sklepali, da “je bil organiziran”.

Pridržanih je bilo devet oseb, dva zaradi kršenja javnega reda in miru, ter sedem, ker so osumljeni storitve kaznivega dejanja. Poleg tega so v sredo obravnavali več deset prekrškov in kaznivih dejanj, pa je pojasnil vodja sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi (GPU) Tomislav Omejec. Kot je še dejal, so bili napadalci očitno organizirani in povezani, slišati je bilo tudi navijaške vzklike.

Poškodovan je bil en udeleženec na protestu. “To po naših ocenah kaže, da so bila uporabljena najmilejša prisilna sredstva,” je dejal Omejec.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča