nedelja, 24 septembra, 2023
DomaKronikaV Radovici umor in samomor

V Radovici umor in samomor

Metliški policisti so se v četrtek, 12.1.2023, odzvali na obvestilo zaskrbljenih občanov, da se jim 61-letna znanka iz Radovice ne javlja na telefon. Ob prihodu na kraj, nekaj pred 15. uro, so policist v garaži našli obešenega moškega, v prostorih hiše pa mrtvo žensko. Na kraj so nemudoma poklicali reševalce in dežurno zdravnico, ki je lahko le potrdila, da sta oba mrtva. Primer so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave, ki so ugotovili, da gre za 61-letnico in 38-letnika, ki sta v sorodstvenem razmerju in sta živela na istem naslovu. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 61-letnica umrla nasilne smrti, 38-let star moški pa se je obesil, znakov nasilja pri njem niso odkrili. Med pregledom prostorov so našli še dva mrtva psa in dve mrtvi mački.

Ogled kraja so kriminalisti zvečer prekinili in ga nadaljevali v petek zjutraj. Med nadaljevanjem ogleda so zasegli oster predmet, s katerim naj bi 38-letnik zadal smrtne poškodbe pokojni 61-letnici. Našli so tudi poslovilni pismo.

Da se ugotovijo vse okoliščine dogodka in čas nasilne smrti je preiskovalna sodnica za pokojnico odredila sodno obdukcijo, so sporočili s PU Nm.

Po neuradnih podatkih je le dva dni po tem, ko je sedemnajstletnik v Škofji Loki vzel življenje mami, tudi v Metliki sin ubil svojo mater in si nato sodil sam.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča