V Revozu novi delavci in 45 vozil na uro

6
1059

V novomeškem Revozu so skladno s svojimi napovedmi za prehod na višjo urno proizvodnjo 45 vozil na uro septembra zaposlili več kot sto agencijskih delavcev, ki so po uvajanju že začeli z delom.

Gre predvsem za agencijske delavce, ki pa bodo vsi opravili obsežno uvajanje (23 dni), preden bodo začeli z rednim delom. Skupaj z agencijskimi delavci tako Revoz zdaj šteje več kot 2.200 zaposlenih.

Razmere na trgu dela so takšne, da ni ravno lahko najti tako velikega števila novih sodelavcev, smo pa tokrat še posebej veliko truda vložili v zaposlovanje žensk. Delež žensk je zahvaljujoč številnim prilagoditvam in ukrepom zdaj višji kot v preteklosti in tudi v nekaterih poklicih, ki so doslej veljali kot izključno moški, najdemo po novem tudi ženske.

Obseg dnevne proizvodnje dvigujemo postopoma, dokončno pa naj bi dosegli proizvodnjo 45 vozil na dan do konca oktobra. Novo zaposlovanje je predvideno v začetku prihodnjega leta, in sicer za zagotovitev začetka proizvodnje clia IV.  Predvidoma bodo zaposlili še približno 400 delavcev, so sporočili iz Revoza.

6 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj