V ‘rožcah’ z ukradenimi sadikami rož

0
2826

Policisti PP Novo mesto so med opravljanjem nalog v naselju v okolici Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat marea. Ugotovili so, da 32-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je tehnično neizpraven in neregistriran avtomobil. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil, v avtomobilu pa je na prednjem sedežu prevažal osebo, ki je bila prav tako očitno pod vplivom alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in zasegli avtomobil. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornihvozilih za omenjene kršitve določajo globo v višini 2540 evrov. V vozilu sta kršitelja prevažala več sadik rož, za katere so policisti kasneje ugotovili, da izvirajo iz kaznivega dejanja tatvine v prodajalni v Mirni Peči. Zasežene sadike so vrnili oškodovanemu podjetju, zoper osumljenca pa bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo. Zaradi nedostojnega vedenja so izdali plačilni nalog tudi potniku v vozilu.

Prijeli tatu

Okoli 21. ure so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o tatvini iz stanovanjske hiše v Novem mestu, kjer naj bi storilec izkoristil odsotnost stanovalke, ki se je nahajala na dvorišču, skozi vrata vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denarnico z denarjem in dokumenti. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilca. Okoli 22. ure so 32-letnega osumljenca prijeli v okolici Novega mesta, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja, osumljenca pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlom

Na Biču je v noči na 13. 5. nekdo skozi vrata vlomil v skladiščne prostore podjetja. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Kršitelja pridržali

Brežiški policisti so nekaj po 19. uri posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v Stari vasi, kjer je 53-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, žalil sosedo in vpil. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so izsledili pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so še sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj