sreda, 1 maja, 2024
DomaLokalnoV SB Nm 27 covid bolnikov, 7 na intenzivni negi

V SB Nm 27 covid bolnikov, 7 na intenzivni negi

V ponedeljek je bilo v Sloveniji ob 5022 opravljenih PCR-testih potrjenih 981 okužb z novim koronavirusom. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov 19,5-odstoten, kar je nekoliko več kot dan prej (v nedeljo 15,7-odstoten). Odvzetih je bilo še 47.037 brisov s hitrimi antigenskimi testi, pozitivne rezultate pri teh zdaj preverjajo še z bolj zanesljivimi PCR-testi. Zaradi slabšanja epidemiološkega stanja so ta trenutek vse bolnišnice spet covidne bolnišnice, tudi brežiška, so danes sporočili pristojni.

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 27 COVID bolnikov, od tega 7 na intenzivnem oddelku.

Glede na načrt izhodne strategije, se po številu hospitaliziranih Covid bolnikov v Sloveniji, ta trenutek še nahajamo v 3. fazi, ko je število hospitaliziranih v Sloveniji pod 500 in zaradi zaprtja brežiške Covid bolnišnice sprejemamo Covid bolnike tudi iz Posavja.

V naši bolnišnici smo uspeli zagnati predvsem operativni program, opažamo pa tudi pri nas, da število okužb rahlo narašča. V SBNM se je do sedaj cepilo 120 zdravnikov oz. 59 % zdravnikov. Z virusom je bilo potrjeno okuženih 58 zdravnikov oz. 28 % zdravnikov. Skupaj imamo tako 87 % zaščitenost zdravnikov. Ostalih zdravstvenih delavcev smo cepili 238 oz. 36 %. Za Covidom je vseh ostalih zdravstvenih delavcev do sedaj zbolelo 238 oz. 36 %. Skupaj je zaščitenost ostalih zdravstvenih delavcev tako 72 %. Cepili smo 121 nezdravstvenih delavcev oz. 38 % vseh nezdravstvenih delavcev. Do sedaj je bilo potrjenih okuženih 54 nezdravstvenih delavcev oz. 17 %. Tako je zaščitenost nezdravstvenih delavcev 55 %. Skupna zaščitenost vseh zaposlenih v bolnišnici je 70 %.

Zato verjamemo, da nas tretji val ne bo močno kadrovsko ohromil, smo pa previdni in na situacijo v največji možni meri pripravljeni. Vsi skupaj si želimo ohraniti čim več dejavnosti odprtih in tako ublažiti ekonomske posledice koronavirusa, vendar nam to lahko uspe le z doslednih upoštevanjem ukrepov nošenja mask, razkuževanja rok in socialne distance, pomembno pa je tudi odkrivanje pozitivnih in pravočasna odločba karanten, so sporočili iz Splošne bolnišnice Novo mesto.

(foto: twitter RS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča