petek, 31 marca, 2023
DomaLokalnoV SB Nm 34 covid bolnikov

V SB Nm 34 covid bolnikov

V Sloveniji so v ponedeljek potrdili 899 okužb z novim koronavirusom. Opravili so 4369 PCR-testov. Skušajmo ohraniti to, za kar smo se dolge mesece borili, pa pozivajo v Splošni bolnišnici Novo mesto. Kljub bolj sproščenim dnem lahko vsak od nas pripomore, da ne bo dodatnih zaostrovanj in da bo lahko naše zdravstvo ponovno v čim večji meri normalno delovalo, zdravstveni delavci prosijo državljane.

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 34 COVID bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku. Zelo smo veseli, da se razmere v naši bolnišnici izboljšujejo in se število hospitaliziranih zmanjšuje. Število Covid pacientov se je zmanjšalo na dobro tretjino oz. v povprečju na 30 – 35 hospitaliziranih Covid bolnikov, od tega od 6-8 bolnikov na intenzivnem oddelku.
Te številke nam omogočajo, da ob upoštevanju vseh preventivnih varnostnih ukrepov, pričnemo z izvajanjem rednega programa. Covid oddelek zaenkrat ostaja v stari interni stavbi ter na intenzivnem oddelku, medtem, ko pljučno-infekcijsko stavbo odpiramo za redne paciente. Največ čakalnih dob beležimo na področju ortopedije, žilnih posegov, kardiologije in funkcionalne diagnostike. Predvsem na področju kardiologije oz. internistike ocenjujemo, da se bo čakalna doba na žalost še povečala, zaradi pacientov, ki so Covid sicer preboleli, k nam pa se vračajo zaradi zapletov, ki so značilni tudi po preboleli bolezni.
Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno