V SB Nm 95 COVID bolnikov, 12 na intenzivi

0
924

V ponedeljek je bilo v Sloveniji odvzetih 6158 brisov na novi koronavirus, potrjenih je bilo 1627 novih primerov okužbe. Delež pozitivnih testov je tako za odstotno točko manjši kot dan prej – danes je 26,4-odstoten, včeraj je bil 27,4-odstoten. Umrlo je 66 bolnikov s covidom-19, kar je največ do zdaj.

V Splošni bolnišnici Novo mesto so imeli v torek hospitaliziranih 95 COVID bolnikov, od tega 12 na intenzivnem oddelku.

Testiranje zaposlenih s hitrimi antigenskimi testi še vedno izvajamo glede na pojavnost infekta v posameznem kolektivu in ga nato ponavljamo v določenih časovnih intervalih. Testiramo tako zdravstvene, kot nezdravstvene delavce (kuhinja, pralnica, transport,…) v obdobju najmanj 14 dni po zadnji ugotovljeni okužbi. V preteklem tednu smo med zaposlenimi opravili 267 testov, od katerih je bilo 25 pozitivnih, večino odkritih pozitivnih testov pa je bilo asimptomatskih. Testiramo tudi vse, ki jih sprejmemo v bolnišnico, opažamo pa tudi, da je vse več posameznikov, ki se sami želijo testirati, saj ne želijo biti prenašalci.

Zavedamo se, da vstopamo v novo realnost, s katero bomo morali živeti še nekaj časa. Luč na koncu tunela je vsekakor obetavna napoved cepiva, a vendarle bomo morali do takrat še zdržati in se držati ukrepov. Če se počutite slabo, menite, da obstaja možnost, da imate Covid, pokličite osebnega zdravnika in se naročite na bris. Tako bomo lahko varno in odgovorno krmarili čez zimo oz. skozi obdobje, ko bo na naša vrata potrkala tudi gripa, še sporočajo iz Splošne bolnišnice Novo mesto.