V senci bo kar OK ;)

0
189

Vročina se bo nadaljevala tudi v prihodnjih dneh, kar pomeni, da bo avgust precej popravil statistiko letošnjega poletja, ki se bo tako najverjetneje kljub precej spremenljivemu vremenu uvrstilo med 15 najbolj vročih v zadnjih 70 letih.

Najbolj vroče bo na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer se bo ogrelo do 36 st. C. Drugje pričakujemo od 30 do 32 st. C, razen na Gorenjskem, kjer bo 28 st. C.

Če boste nedeljo raje izkoristili za obisk Obale, vas bo prav tako pričakalo sončno vreme. Zjutraj in del dopoldneva bo pihal šibak burin, sredi dneva in popoldne pa bo poletno vročino blažil maestral. Jutranja temperatura zraka bo okoli 20, popoldanska pa 32 stopinj. Ob sončnem in vročem vremenu brez izrazitejšega vetra se bo jutri precej ogrelo tudi morje, ki je danes v Kopru imelo le 22 st. C.

Tudi ponedeljek bo sončen in vroč z majhno možnostjo za nastanek ploh in neviht. V nadaljevanju tedna nas bo od severa v višinah dosegla nekoliko hladnejša in za spoznanje bolj vlažna zračna masa, kar bo povečalo nestabilnost ozračja. Dopoldnevi bodo večinoma sončni, ob popoldnevih pa bo več oblačnosti. Predvsem nad hribi se bodo razvile plohe in nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše, a bodo zaradi šibkih višinskih vetrov zajele le manjša območja. Največ neviht pričakujemo v sredo, nato pa se bo možnost zanje nekoliko zmanjšala. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj