V Sevnici košarkarski turnir Vulco-Sava Avto

0
70

Sevnica bo to soboto gostila Vulco – Sava Avto mednarodni košarkarski turnir. Še šestič zapored bo, da se bo v mestu ob Savi igrala vrhunska košarka. V športni dvorani se bodo merili mladi upi Uniona Olimpije, Krke, Cedevite in Dubrave. Prav slednji tudi branijo naslov iz lanskega leta.

Iz Slovenije in Hrvaške

Tokrat so marljivi organizatorji na čelu s košarkarskim zanesenjakom Milanom Jamškom povabili selekcije igralcev letnika 1998 in mlajših. „Veseli smo, ker bomo v Sevnici gostili zasedbe Cedevite, Dubrave, Krke in Uniona Olimpije. Turnir tako predstavlja zanimiv zaključek sezone, saj sodelujejo najboljše hrvaške in slovenske ekipe,“ pove Milan Jamšek pred začetkom tekmovanja.

Petrov, Šiško, Gnjidić

Na klopi Dubrave bo sedel nekdanji as Krke Boris Gnjidić, dolenjsko vrsto bo vodil Simon Petrov, na klopi Ljubljančanov pa bo svoj čas izvrstni branilec Lojze Šiško.

Tekmovanje pa si bodo ogledali tudi direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič, trener članske vrste Olimpije Gašper Potočnik in njegov pomočnik Žiga Mravljak. Vse zbrane bo pozdravil tudi nadarjeni mladi as Blaž Mesiček.

Predstavile se bodo tudi mažorete iz Šentjanža, ki bodo septembra sodelovale na evropskem prvenstvu v Vinkovcih!

Vulco – Sava Avto mednarodni košarkarski turnir, Sevnica, 4.6.
KK Union Olimpija – Dubrava (8.30)
uradna otvoritev turnirja (10.00)
KK Krka – KK Cedevita (10.15)
Vulcov izziv (12.30)
tekma za 3. mesto (13.00)
tekmovanje v metanju trojk (14.30)
tekma za 1. mesto (15.00)
zaključna slovesnost (16.30)

Kako je bilo lani?

Zmagala je KK Dubrava (to je bila že tretja zaporedna zmaga hrvaških klubov), srebro je pripadlo Cedeviti, Krka je bila tretja, Union Olimpija pa četrta.

Podprli mlade

Tekmovanje organizira Sava avto d.o.o. Sevnica, soorganizator je KŠTM Sevnica, pokrovitelji pa Vulco, Sava avto, Adel avtodeli, Tabakum, Intersport, Zavarovalnica Maribor, Pivovarna Laško ter Posredništvo in sitotisk Marko Klenovšek. Medijski partner turnirja je od leta 2011 tudi spletni portal Kosarka.si.