V Sloveniji prva žrtev virusa

0
5512

V Sloveniji je novi koronavirus terjal prvo žrtev. Po poročanju TV Slovenija naj bi po zapletih zaradi koronavirusne bolezni umrl starejši moški iz metliškega doma starejših občanov, ki se je zdravil na ljubljanski infekcijski kliniki.

V Sloveniji je bilo do 14 ure potrjenih 181 okuženih s koronavirusom, opravljenih je bilo 5369 testiranj. Nova vlada se je odločila za spremembo spremljanja širjenja novega koronavirusa. Ljudi z okužbo dihal, ki ne bodo potrebovali bolnišnične oskrbe, ne bodo več testirali, pač pa bodo stanje ocenjevali na podlagi števila obolelih.

Iz doma starejših občanov v Metliki so sporočili, da je na novi koronavirus pozitivnih sedem stanovalcev in pet zaposlenih. Vsi okuženi stanovalci so premeščeni v oskrbo na kliniko Golnik, je poročala Televizija Slovenija. Medtem naj bi bilo trenutno na infekcijski kliniki v Ljubljani hospitaliziranih 16 ljudi, med njimi se trije zdravijo na intenzivnem oddelku.

Na letu 1061, družbe Turkish Airlines, ki je v Ljubljani pristalo 10. 3. 2020, ob 8. 45, je bila oseba, pozitivna na koronavirus. Če ste bili na tem letu spremljajte svoje stanje in se držite higienskih nasvetov.

“Potniki, ki so bili na omenjenem letu, naj skrbno opazujejo svoje zdravstveno stanje in se ob pojavu slabega počutja, znakov okužbe dihal ali vročine, po telefonu posvetujejo z zdravnikom. Svetujemo, da že pred pojavom morebitnih simptomov dosledno upoštevajo higienske nasvete in nasvet o zmanjšanju socialnih stikov, ki bi vodili v prenos okužbe. Predvsem naj omejijo tesnejše stike na razdalji manjši od metra in pol,” so sporočili z NIJZ. Okužbo potnika so odkrili pri epidemiološkem poizvedovanju primera obolelega z boleznijo covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus sars-cov-2.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj