nedelja, 5 maja, 2024
DomaVremeV soboto do 33°C

V soboto do 33°C

Ponoči bo jasno, burja na Primorskem bo hitro oslabela. Ob odsotnosti vetra in veliki količini vlage v tleh bo po nižinah marsikje nastala megla. Jutranje temperature bodo zelo prijetne. V Alpskih dolinah in na planotah Notranjske bo 11 stopinj, drugod po nižinah bo med 14 in 16 stopinj Celzija, na Primorskem jih bo nekje 17 ali 18.

Sobota bo sončna, tudi popoldne bo oblakov res zelo malo. Modro nebo bo zaradi nizka koncentracija puščavskega peska v ozračju nekoliko manj izrazito. Čez dan bo zapihal šibak južni veter. Temperature bodo v večjem delu Slovenije nad 30 stopinj. Na JV se bo ogrelo do 33 stopinj, drugje bo večinoma bo stopinja ali dve manj, na Gorenjskem bo 29.

Vreme bo ob koncu tedna zelo primerno za obisk gora. Sobota bo sončna, možnost za padavine bo praktično ničelna. Pihal bo šibak, popoldne pa ponekod zmeren JZ veter. Toplo bo, na 1500 metrov bo 18 stopinj, na 2500 metrov pa 13 stopinj Celzija. Ob obisku gora se dobro zaščitite pred soncem, UV indeks je med 11. in 15. uro predvsem v gorah zelo velik.

Nedelja bo sončna in še bolj vroča, v večjem delu Slovenije bo temperatura malce pod 35 stopinj, lokalno se bo lahko do 36. Sončen, suh in zelo vroč bo tudi ponedeljek, verjetnost za popoldanske nevihte bo zelo majhna. Vročina se bo nadaljevala tudi v torek, a lahko že nastane nekaj ploh in neviht. Hladna fronta s padavinami nas bo po trenutnih napovedih dosegla v sredo, vročina bo popustila, spremenljivo vreme pa se bo nadaljevalo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča