sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeV soboto do 35°C

V soboto do 35°C

Do jutra bodo nevihtni oblaki povsod razpadli. Na Koroškem in v Ljubljanski kotlini bo lahko nastala kratkotrajna megla. Jutro bo kar sveže, že zlasti to velja za Gorenjsko, Koroško in Notranjsko. V teh krajih bodo temperature okoli 14 st. C. Drugod bo od 16 do 18, ob morju pa 20 st. C.

Sobota bo v južni polovici Slovenije sončna in vroča, drugod bo več oblačnosti. Popoldne in zvečer bo na severu nastalo nekaj neviht, spet se bo lahko razvilo tudi kakšno krajevno neurje. Najbolj vroče bo na JV-du, kjer se bo ogrelo do 35 st. C. Na Goriškem in v osrednji Sloveniji bo okoli 33, ob morju pa 32 st. C. Drugod bo od 25 do 29 st. C.

Obisk gora vam za konec tedna odsvetujemo. Že ponoči bo zaradi padavin teren razmočen, jutri zgodaj popoldne pa bodo spet nastajajo nevihte.

V nedeljo bo ozračje še bolj nestabilno. Ob okrepljenem JZ vetru bodo v zahodni, severni in osrednji Sloveniji najverjetneje že zjutraj nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo popoldne širile proti vzhodu države. V noči na ponedeljek nas bo prešla hladna fronta, zato bo prehodno deževalo v večjem delu Slovenije. V ponedeljek bodo padavine povsod ponehale in zjasnilo se bo. Popoldne bo možna le še kakšna kratkotrajna ploha. V torek bo sončno, od srede do sobote pa bo vreme spet bolj spremenljivo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča