sreda, 29 maja, 2024
DomaKronikaV šolo s pištolo. Pri rokovanju poškodovan 13-letnik

V šolo s pištolo. Pri rokovanju poškodovan 13-letnik

Ob 10.34 uri so policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto prejeli klic iz Osnovne šole Žužemberk o sproženem strelu v prostorih šole. V dogodku je bila ena oseba lažje poškodovana.Po naših neuradnih podatkih je 14-letnik v šolo prinesel pištolo, neuradno last sorodnika (ne staršev). Pri rokovanju z orožjem se je sprožil strel, pri tem je bil lažje poškodovan 13-letni otrok, ki je utrpel nekaj lažjih odrgnin.

Izjava PU Nm: Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je 14-letnik v šolo prinesel pištolo. V družbi več učencev je nekaj po deseti uri v garderobi prišlo do sprožitve strela. Drobci krogle so poškodovali 13-letnega učenca v skupini. Oskrbeli so ga v novomeškem Urgentnem centru, kjer so njegove poškodbe opredelili kot lahke – zdrobljeni delci krogle so ga poškodovali po spodnjem delu nog.

Kot kaže je do sprožitve strela prišlo nenamerno, zaradi neprevidnega ravnanja z orožjem. Gre za pištolo hrvaške izdelave iz devetdesetih let, kalibra 9 milimetrov. Orožje naj bi pripadalo pokojnemu sorodniku 14-letnika. Okoliščine izvora orožja, očitne neprimernosti hrambe ter posledične odgovornosti ostalih oseb policisti še preverjajo.

O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Ogled kraja je opravila komisija Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto. Kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu kazenskega zakonika.

V dogodku bi radi izpostavili prisebno ravnanje uslužbencev Osnovne šole Žužemberk, ki so takoj po dogodku zavarovali pištolo, poskrbeli za varnost pretresenih učencev in obvestili starše. V aktivnosti so se poleg kriminalistov in policistov vključili tudi šolski svetovalni delavci in psihologi. Drugih okoliščin zaradi interesov predkazenskega postopka in udeleženih otrok in mladoletnikov ne moremo posredovati.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča