V sredo do 17°C

0
103

Jugozahodnik je naznanil spremembo vremena. S svojimi sunki je še ponoči največ težav povzročil na vzhodu Slovenije. Za vetrom pa nas je dosegla vremenska fronta, ki je po treh tednih prinesla nekaj prepotrebnih dežnih kapelj. najmanj dežja, le nekaj litrov na kvadratni meter, je padlo na jugu države, kjer še naprej ostaja velika požarna ogroženost. In jutri bo spet vetrovno.

Naši kraji pa bodo jutri na prepihu med ciklonom na zahodu in anticiklonom na vzhodu stare celine. Glavnina padavin bo jutri ob hladni fronti, ki se bo pomikala prek zahodne Francije in Iberskega polotoka, padavine pa se bodo pojavljale tudi nad Britanskim otočjem in jugom Skandinavije, kjer bo snežilo.

V prihodnjih urah se bo kopasta oblačnost povsod posušila, bo pa nebo prekrila visoka oblačna koprena. Po nekaterih nižinah bo do sončnega vzhoda nastala megla ali nizka oblačnost, ki se bo lahko pojavila tudi ob morju.

Pretiranega mraza zjutraj ne bo, saj bodo temperature v večjem delu države kakšno stopinjo ali dve nad ničlo. Ob morju bo 5, v alpskih dolinah pa -3 st. C. Čez dan bo vreme pri nas krojil JZ veter. Že dopoldne se bo začelo oblačiti v hribovitem svetu zahodne Slovenije, drugod bo nebo prekrivala le visoka oblačna koprena, ki sončnim žarkom ne bo predstavljala prevelike ovire. Popoldne se bo gostejša oblačnost začela širiti tudi nad osrednjo Slovenijo, medtem ko bo na vzhodu še prevladovala jasnina.

Najvišje temperature bodo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer se bo ogrelo do 17 st. C. Le kakšna stopinja manj bo na Štajerskem in v Prekmurju. V osrednji Sloveniji in na Primorskem bo 15, na Gorenjskem pa 11 st. C.

Sreda se bo v gorah začela z večinoma jasnim vremenom, že dopoldne pa se bo na južnih pobočjih zahodnih Julijcev ter v hribih severne Primorske in Notranjske začela nabirati nizka oblačnost, izključena ni niti kakšna kaplja dežja. Drugod v naših gorah bo prevladovalo sončno vreme. Krepil se bo JZ veter.

V četrtek bo v zahodni in osrednji Sloveniji oblačno z občasnimi padavinami, proti vzhodu pa bo še vztrajala jasnina. Zaradi okrepljenega JZ vetra bo marsikje že jutro toplo s temperaturami nad 10 st. C, čez dan pa se bo na vzhodu države ogrelo nad 20 st. C. V petek bo k nam dotekal nekoliko hladnejši zrak. Oblačnost se bo hitro spreminjala. Nastajale bodo krajevne padavine v obliki ploh, ki bodo verjetnejše v zahodni in severni Sloveniji. Spremenljivo in za ta čas precej toplo vreme nas čaka tudi ob koncu tedna. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj