četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeV sredo do 21°C

V sredo do 21°C

V večjem delu Slovenije bo ponoči jasno, nekaj oblačnosti bo zjutraj na severnem Primorskem, Gorenjskem in Notranjskem. A ker se bo veter polegel, se bo ozračje hitro ohlajalo. V alpskih dolinah se bodo temperature spustile pod ničlo. Pričakujemo do -2 st. C. Blizu ničle bo tudi v zatišnih legah SV Slovenije, na Notranjskem in Kočevskem. Drugod bo od 2 do 5 st. C. Po hladnem jutru bo že dopoldne vreme krojil toplejši JZ veter. Večji del dneva bo v vzhodni in osrednji Sloveniji sončno, na zahodu pa bodo sonce pogosto zakrivali oblaki. Slednje se bo poznalo tudi pri temperaturah. Najtopleje bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju do 21 st. C. Stopinja manj bo na SV-du. V osrednji Sloveniji bo okoli 18 st. C. Na zahodu od 13 do 16 st. C.

V sredo bodo hribi zahodne Slovenije že zjutraj oviti v oblake, lahko pade tudi kakšna kaplja dežja. Medtem bo v vzhodnem delu gora še sončno in marsikje vetrovno. Pihal bo JZ veter.

Tudi v četrtek se bodo oblaki večji del dneva zbirali v zahodnem delu Slovenije, drugod bo sončno. V petek se bo JZ veter okrepil. Oblačnost na zahodu se bo zgostila in razširila nad večji del Slovenije, nekaj sončnih žarkov bo popoldne le še na Štajerskem in v Prekmurju, medtem ko bodo na zahodu že padle prve kaplje dežja. V soboto se bodo padavine okrepile in postopno razširile nad vso državo. Možne bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Večji del dneva bo še toplo, zato bo snežilo le v visokogorju, proti večeru, ko nas bo od severa preplavil občutno hladnejši zrak, pa se bo meja sneženja ponekod lahko spustila do nižin. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča