Enakonočje in do konca tedna sonce

0
261

V sredo bo enakonočje, in sicer ob 21.58 uri in začela se bo še koledarska pomlada. Kljub temu pa je bil svetli del dneva že v torek za 9 minut daljši od noči. To je posledica ukrivljanja Sončeve svetlobe v Zemljini atmosferi, ki deluje kot leča in povzroča, da Sonce na nebu vidimo višje, kot je v resnici.

Popoldne bo nad hribi osrednje in vzhodne Slovenije nastalo nekaj kopaste oblačnosti, iz katere se lahko le izjemoma razvije kakšna kratkotrajna ploha. Predvsem na Primorskem bo še vetrovno. Pihala bo zmerna burja, ki bo proti večeru slabela. Tukaj bodo temperature najvišje. Pričakujemo 15 st. C. Malo nad 10 st. C bo tudi marsikje drugod po državi. Manj toplo bo v Zgornjesavski dolini, kjer bo 8 st. C.

Vse do konca tedna se bodo vrstili krasni sončni dnevi, ko bomo na nebu le s težavo uzrli kakšen oblak. Polegel se bo tudi veter, zato bo v četrtek in petek zjutraj mrzlo. Tudi na Primorskem bo lahko kakšna stopinja pod ničlo, čez dan pa bo prijetno toplo s temperaturami nad 15, v soboto in nedeljo lokalno tudi nad 20 st. C. Nova fronta s padavinami je možna šele v začetku prihodnjega tedna.

In novozapadli sneg bo tako podaljšal smučarsko sezono, saj ga je v višjih lega zapadlo tudi do pol metra. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj