petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoV sredo na Gačah Šolar na smuči

V sredo na Gačah Šolar na smuči

Gre za projekt smučarskega ozaveščanja šolskih otrok. Organizatorji projekta Šolar na smuči – Smučarska zveza Slovenije, Zavod
za šport Republike Slovenije in Policija. Glavni namen akcije Šolar na smuči je seznanitev otrok z obema športoma, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah. Poleg veselja ob zabavnem druženju želimo izpostaviti tudi dejstvo, da je šport v teh epidemioloških razmerah varen in tudi priporočljiv, saj gibanje na prostem krepi imunski sistem.

V okviru akcije Šolar na smuči bomo letos prvič otrokom 3. razredov omogočili brezplačno učenje teka na smučeh. V akcijo Šolar na smuči – alpsko smučanje bo vključenih 2.546 četrtošolcev. V tem delu bo mlade smučarje motiviral in spodbujal nekdanji vrhunski smučar in ambasador projekta Jure Košir.

Policija sicer zagotavlja ustrezen nivo varnosti obiskovalcev smučišč v skladu z zakonom o varnosti na smučiščih in povezanimi predpisi
(zagotavljanje javnega reda in miru ipd.). Ob veliki preventivni vlogi so ključne naloge policije še obravnava nesreč ter preverjanje prisotnosti alkohola, psihoaktivnih snovi ali zdravil v organizmu ter vodenje prekrškovnih postopkov ob ugotovljenih kršitvah (vključno z odvzemom smučarske vozovnice).

Na območju policijske uprave Novo mesto se bodo policist pridružili akciji na smučišču Gače v Beli krajini, in sicer jutri, 16.2.2022, z osrednjim dogodkom ob 11.00 uri. Vodja policistov na smučišču bo Mitja Frankovič, pomočnik načelnika Policijske postaje Črnomelj.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča