V sredo občutno topleje

0
116

V sredo bo sonca malo, še največ ga pričakujemo na JV Slovenije. Dopoldne bo večinoma suho, popoldne pa bodo v zahodni in severni Sloveniji nastajale plohe. Zapihal bo JZ veter, ob morju bo pihal zmeren jugo. Čez dan ne bo tako sveže kot danes, spet se bo ogrelo. Na JV bo do poznega popoldneva že 25 stopinj Celzija, ob morju 23. Od Goriške prek osrednje Slovenije ter vse do Štajerske in Prekmurja bo 22 stopinj, pod 20 bo temperatura ostala na SZ.

V gorah bo oblačno, nekaj sonca bo le na Pohorju in v vzhodnem delu Karavank. Občasne padavine bodo že dopoldne, popoldne pa bodo krajevne plohe pogostejše. Pihal bo zmeren do močan JZ veter, bo pa za skoraj 10 stopinj topleje.

V četrtek zjutraj in dopoldne bo večinoma sončno in suho, popoldne bo oblakov več, nastajale bodo plohe in manjše nevihte. Topleje bo, zjutraj okoli 13, popoldne večinoma 25 stopinj. Petek bo precej oblačen s pogostimi padavinami, ki se bodo začele pojavljati že zjutraj in dopoldne. Največ suhega in sončnega vremena bo na Dolenjskem, največ padavin na Gorenjskem in severnem Primorskem. Večinoma oblačna bo tudi sobota, suho bo, le tu in tam bo kakšna manjša ploha. Dnevne temperature bodo okrog 20 stopinj Celzija. (Aleš Satler)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj