V sredo tudi s kapljami

0
97

Tudi v prihodnjih dneh povsem brez dežnih kapelj ne bo šlo, a bo količina le teh občutno manjša.

Naši kraji bodo še naprej pod vplivom toplih in vlažnih južnih vetrov, le jutri se bo veter prehodno obračal na nekoliko hladnejšo SV smer. Fronta, ki je sredi dneva dosegla vzhodno jadransko obalo, se bo ponoči usmerila proti severu in ob tem nekoliko oplazila tudi Slovenijo.

Dopoldne se bo dež na vzhodu nekoliko okrepil in razširil tudi nad osrednjo in severno Slovenijo. Glavnina padavin bo v Pomurju, kjer lahko do večera pade od 15 do 20 litrov dežja na kvadratni meter. Bolj proti zahodu bo manj dežnih kapelj, med oblaki pa bo zlasti na Primorskem tudi nekaj jasnine. Ob šibki burji se bo tukaj ogrelo do 15 st. C. V večjem delu Slovenije bo od 7 do 9 st. C, kakšna stopinja manj bo v alpskih dolinah.

V hribovjih na vzhodu in severu države bo jutri veliko oblakov, marsikje bo tudi megleno. Pogoste bodo padavine, ki bodo nad okoli 1400 metrov snežne. V Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah bo večinoma suho, oblačnost pa bo manj gosta, zato bo možnih tudi nekaj sončnih žarkov. Pihal bo šibak vzhodni veter, ki bo izrazitejši na območju Pohorju.

V četrtek bomo spet prišli pod vpliv JZ-dnika, zato se bo v vzhodni Sloveniji zjasnilo, pooblačilo pa se bo na zahodu. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo ali rosilo, nekoliko izrazitejše bodo padavine v krajih ob alpsko-dinarski pregradi. Podobno bo vse do konca tedna, v prihodnjem tednu pa se bo možnost za dež tudi v hribih na zahodu zmanjšala. Za ta čas bo zelo toplo, saj bodo temperature presegale dolgoletno povprečje za skoraj 5 st. C, izrazitejše ohladitve, ki bi nas popeljala v zimo, še ni na vidiku. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj