sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeV sredogorju že 15°C

V sredogorju že 15°C

Nadaljuje se stabilno vreme, z zimskimi jutri in spomladanskimi popoldnevi. Na Primorskem se je v torek ogrelo do 18,5 st. C, v sredogorju je bilo tudi več kot 15 stopinj. Ponoči bo jasno, po nekaterih nižinah in kotlinah bo do jutra nastala kratkotrajna megla. Čeprav bo nad nami občutno toplejši zrak, se bo dobro ohlajalo. V krajih s snežno odejo bo okoli -7 stopinj, lokalno bo še kakšna manj, v večjem delu Slovenije bo zjutraj od -5 do -3 stopinje, ob morju ničla.

Sreda bo sončna, dopoldne se bo hitro ogrevalo, tudi vetra bo zelo malo. Krasen dan bo. Najtopleje bo na Goriškem, tukaj bo temperatura presegla 15 stopinj Celzija, ob morju in na JV bo 13 stopinj, v preostalem delu Slovenije pa bo le malce manj toplo.

V gorah je bilo danes zelo toplo. V sredogorju je bilo več kot 15 stopinj, tudi v visokogorju je bila temperatura čez dan nad lediščem, podobno toplo bo jutri, ko bo sončno z zelo malo vetra.

V četrtek zjutraj bo v vzhodni polovici Slovenije še jasno, po nižinah bo nekaj megle. Na zahodu se bo že pooblačilo, čez dan pa bodo oblaki prekrili večji del Slovenije, popoldne bo ponekod zapihal JZ veter. Zjutraj bo še pod ničlo, dnevne temperature bodo okoli 13 stopinj, lokalno pa bo še topleje. V petek bo na severu večinoma oblačno, v preostalem delu države bo deloma sončno, deloma oblačno. Jutro bo toplejše, dnevne temperature bodo okoli 10 stopinj. Ob koncu tedna nas bo spremljalo večinoma oblačno, ampak suho vreme. Čez dan bo pihal JZ veter, razmeroma toplo bo. Na večinoma suho vreme kaže tudi v začetku prihodnjega tedna, temperature bodo ostale razmeroma visoke. (Aleš Satler)

(foto: Vogel, Luka Šarman)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča