petek, 29 marca, 2024
DomaSvetV strmoglavljenju letala v Liki umrle tri osebe

V strmoglavljenju letala v Liki umrle tri osebe

Nad hrvaško Liko je zgodaj popoldne z radarja izginilo motorno letalo, ki je bilo na poti iz Maribora v Pulj. Gre za letalo s tujo registracijo (šlo naj bi za nizozemsko letalo), ki je na mariborskem letališču pristalo sinoči. Po poročanju hrvaškega Telegrama naj bi bile na letalu tri osebe. Športno letalo je izginilo z radarjev na območju med Jezeran in Modruša.

Po poročanju hrvaških medijev so ob 19.15 uri na gozdnatem območju Mali Makovnik, na planini Kapela, našli razbitine letala. Hrvaški preiskovalci nadaljujejo preiskavo nesreče športnega letala. Kot so potrdili, je šlo za letalo nizozemskih registrskih tablic, vsi potniki, na letalu naj bi bili trije, pa naj bi umrli. Po padcu je letalo zagorelo, so ugotovili. Vzrok nesreče še ni znan.

Hrvaška civilna zaščita je po izginotju letala z radarja sprožila operacijo iskanja in reševanja. Aktivirani so bili pripadniki civilne zaščite, policisti, reševalci postaj gorske reševalne službe iz Karlovca, Gospića in Ogulina in Zagreba ter lokalni gasilci.

Na terenu po poročanju hrvaških medijev pri iskanju sodeluje več kot 120 ljudi, območje pa preletava tudi helikopter hrvaškega ministrstva za obrambo. Aktivirane so tudi iskalne ekipe s psi, za pregledovanje terena pa se uporabljajo tudi brezpilotni letalniki.

(foto: twitter Hrvatska GSS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča