V torek do 10 °C

3
233

Ponoči se bo povsod pooblačilo, čez dan bo vetrovno. V zahodni, delu osrednje in južne Slovenije se bodo pojavljale manjše padavine. Sprva bo dovolj hladno, da bo povsod z izjemo obale večinoma snežilo, proti jutru pa bo sneg marsikje že prehajal v dež. Ker bo v nižjih legah še vztrajal hladen zrak, bo zjutraj velika nevarnost poledice, zato previdno.

V večjem delu države bo zjutraj nekaj stopinj pod ničlo. Najhladneje bo v zatišnih legah na severu države, kjer bo -5 st. C, v prestolnici in na JV do -2, na Primorskem med 0 in 4. Nad ničlo bo tudi ponekod na Štajerskem in v Pomurju, kjer bo že zjutraj pihal JZ-dnik.

Ta se bo v nadaljevanju dneva okrepil in bo sredi dneva po nižinah SV Slovenije lahko dosegel hitrost 70 km/h. Na vzhodu države se bo deloma zjasnilo, na zahodu pa bo še oblačno z občasnimi manjšimi padavinami, ki jih bodo nekoliko pogostejše dopoldne. Meja sneženja se bo postopno dvignila na nadmorsko višino okoli 800 m.

Na Vzhodu Slovenije bo zelo toplo. Od Pomurja do Bele krajine se bo ogrelo do 10 st. C. Na Primorskem in v osrednji Sloveniji bomo namerili od 6 do 9 st. C, precej hladneje bo na severu, blizu ledišča.

Vetrovno bo tudi v gorah, kjer bo prevladovalo oblačno vreme, razen na območju vzhodnih Karavank in Pohorja, kjer bo nekaj sonca. Na območju Dinarske pregrade bo občasno snežilo, a prav veliko novega snega ne bo padlo.

V sredo dopoldne nas bo ob SZ vetrovih prešla hladna fronta, ob kateri se bodo v večjem delu države pojavljale padavine. Popoldne bo tudi nekaj sonca, a bodo v hladnem zraku še nastajale krajevne plohe in celo posamezne nevihte, ki bodo lahko tudi snežne. Četrtek bo suh in tudi najbolj sončen dan tega tedna z velikim temperaturnim hodom. Čez dan se bo krepil JZdnik in naznanil novo spremembo vremena, ki bo ob koncu tedna prinesla sneg tudi v nižine. (Rok Nosan)

3 KOMENTARJI

    • janez, to kar razlagajo določene radijske postaje in nekateri cajtngi, me ne zanima. In če si prebral si videl, da bo tudi jutri ponekod malo snežilo, pa potem lahko še v petek, pa soboto, nedeljo 😉 Dologoročne napovedi pa so nehvaležne.:)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj