V torek do 17°C

V torek do 17°C

-
0 134

Anticklon nad srednjo Evropo bo slabel in nas počasi spuščal iz svojega objema, jutri bo njegovo središče že nad Črnim morjem. Proti Alpam se bo pomikala oslabljena hladna fronta, ki nam bo sredi tedna prinesla nekaj oblakov in šibko ohladitev.

Na Primorskem bo jutri nekaj oblakov, več jih bo na Obali. Preostali del Slovenije se bo še naprej kopal v soncu. A verjamem, da se ga še niste naveličali. Tudi torek bo zelo topel. Najvišje temperature pričakujemo na JV Slovenije, kjer se bo ogrelo do 17 stopinj. Najmanj toplo bo na Gorenjskem, 10 stopinj in ob morju, 12 stopinj. Poleg oblačnosti bo svoje dodalo še morje, ki ma 10 stopinj. Drugje po Sloveniji bodo temperature od 13 do 15 stopinj Celzija.

Razmere za obisk gora bodo jutri dobre, saj bo sončno, le vzdolž dinarske pregrade bo nekaj oblačnosti. Dopoldne bo nekaj zahodnega vetra, ki bo popoldne oslabel. Nekoliko hladneje bo kot danes, na 1500m bo 5 stopinj, na 2500m ničla.

Sončno vreme bo prevladovalo tudi v sredo, bo pa nebu že precej oblakov. Zjutraj bo -2 stopinji, čez dan se bo ponovno ogrelo nad 10 stopinj, bo pa za kakšno stopinjo manj toplo kot te dni. V četrtek bodo na nebu prevladovali oblaki, največ sonca bo na Primorskem. Zjutraj bo ničla, čez dan bo 10 stopinj. V petek bo več oblakov na vzhodu Slovenije, kjer lahko pade kakšna kaplja dežja, drugod bo suho in precej sončno. Ob koncu tedna bo ponovno več sonca, v soboto se bo prehodno ohladilo.

Kot rečeno v uvodu se bo v naslednjih dneh v višinah postopno ohladilo, kaže tudi na nekaj oblakov, zato se bodo razmere na smučiščih izboljšale, tako da boste ljubitelji smučanja tudi čez dan prišli na svoj račun, a vseeno previdno na močnem soncu.