V torek pa menda res

0
415

Območje nizkega zračnega tlak, ki se je zadnje dni zadrževalo nad južno Italijo, se bo jutri pomaknilo proti Balkanu in bo delno vplivalo tudi na vreme pri nas. Drugod po Evropi pa še vedno prevladuje območje visokega zračnega tlaka in večjih padavin tudi v prihodnjih dneh ni za pričakovati.

Ponoči bo na nebu malo oblakov. Zjutraj bo še jasno in suho vreme. V dopoldanskih urah pa se bo oblačnost povečala in ponekod bo zapihal SV veter. Že zjutraj bo nadpovprečno toplo za začetek aprila, saj bodo temperature pošteno nad ničlo. V večjem delu Slovenije bo od 6 do 8 stopinj Celzija, še topleje bo ob morju, kjer bo 10 stopinj. Nekoliko bolj sveže jutro bo na Gorenjskem. Tukaj bo 3 stopinje Celzija.

Čez dan bo pretežno oblačno. Nekako po 12. uri pa končno pričakujemo nekaj dežnih kaplej, ki bodo za malenkost omilile trenutno sušo. Padavine bodo zelo lokalnega značaja, nastane lahko tudi kakšna nevihta. Krajevne padavine bodo nastajale tudi v noči na sredo. Kjub padavinam bo toplo. Najnižja temperatura bo na Gorenjskem, Koroškem in Štajerskem, okoli 17 stopinj Celzija, drugod po Sloveniji bo od 20 do 22 stopinj Celzija. Toliko bo na Goriškem.

V gorah lahko jutri sneži. Meja sneženja bo na okoli 1.800 metrov. Sicer bo zjutraj še delno jasno, čez dan pa se bo oblačnost povečala in vrhovi bodo oviti v oblake. Prve plohe in nevihte bodo začele nastajati zgodaj popoldne in jih lahko pričakujemo tudi v noči na sredo. Zapihal bo šibak severovzhodnik.

V sredo bo spremenljivo vreme. Predvsem popoldne bodo še nastajale krajevne plohe. Nekoliko manj toplo bo, okoli 17 st C. Padavine se bodo v noči na četrtek nadaljevale, proti jutru pa bodo ponehale. V četrtek bo spremenljivo oblačno, popoldne bo še nastala kakšna ploha. Ponekod bo pihal severni veter. Proti koncu tedna pa se bo z Zahoda nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka. V petek lahko pričakujemo več jasnine. Jutra pa bodo precej sveža, okoli 3 st C, v Alpskih dolinah okoli ledišča.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj