petek, 29 marca, 2024
DomaSlovenijaV torek stavka bolnikov

V torek stavka bolnikov

Ta torek bodo svoje nezadovoljstvo na ulicah izrazili bolniki, v sredo pa bo po napovedih potekala še stavka zdravnikov in zobozdravnikov, ki jo je napovedal sindikat Fides. Premier Robert Golob je dejal, da je zdravstvo pereča tematika. Napovedal je, da se bo stavke bolnikov udeležil, saj jim želi prisluhniti, na stavko zdravnikov medtem ne bo šel. “Stavka zdravnikov je nekaj popolnoma drugega, ker gre za interesni boj, za katerega ne najdemo zakonskih podlag,” je dejal. “Nobene težave ne moremo reševati čez noč, lahko pa jo rešujemo takoj,” je še bil optimističen.

Civilna Iniciativa Glas ljudstva je za 10. januar napovedala stavko bolnikov, 11. januarja pa bodo stavkali tudi zdravniki. Golob je dejal, da se bo stavke bolnikov udeležil. “To ni stavka proti vladi,” je povedal in dodal, da je že ob izteku prejšnjega leta napovedal, da smo v letu reform in zdravstvena je prva.

Meni, da do sprememb lahko pride samo takrat, ko se glede njih doseže najširši družbeni konsezn. Stavka bolnikov pa po njegovem mnenju išče prav to. “Z velikim veseljem bom prisluhnil. Ne bom nastopal, še manj pa bom jaz stavkal,” je povedal in pojasnil, da si je predloge tudi že vnaprej prebral. Dodal je, da bodo najprej začelei reševati tiste, ki so najhitreje izvedljivi.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča