petek, 29 marca, 2024
DomaŠportV vetru, snegu in soncu Kristjan Hočevar četrti

V vetru, snegu in soncu Kristjan Hočevar četrti

Na jubilejni, 60. izvedbi, najstarejše avstrijske kolesarske dirke, Kirschblϋtenrennen, je v Welsu slavil domačin Rainer Kepplinger (Hrinkow), Kristjan Hočevar (Adria Mobil) je kot najboljši Slovenec končal na 4. mestu

Kolesarji so morali opraviti s 171,6 km dolgo traso, štirimi daljšimi in dvema krajšima krogoma. Konkurenca je bila močna, saj so bile zaradi dejstva, da dirka šteje v točkovanju za avstrijski pokal, na startu vse najboljše avstrijske ekipe. Poleg tega so kolesarje pričakale tudi izredno zahtevne vremenske razmere. Bilo je vetrovno in izredno mrzlo za ta čas, deževalo je, občasno tudi snežilo. Šele ob koncu dirke se je pokazalo tudi sonce.

Po drugem, od štirih daljših krogov, je glavnini ušlo 8 kolesarjev, ki so si privozili takšno prednost, da jih ostali kolesarji do cilja niso uspeli ujeti, med njimi je bil tudi naš Kristjan Hočevar. 30 km pred ciljem je napadel Kepplinger, ki se mu je uspel pridružiti Švicar Matthias Reutimann (Vorarlberg). V sprintu je imel Avstrijec več moči od Švicarja, ki je tako zasedel drugo mesto. 55 sekund za njima je v cilj prišla ostala šesterica ubežnikov, najmočnejši med njimi je bil Avstrijec Florian Kierner (Felbermayr), ki je za las premagal Kristjana Hočevarja in tako stopil na najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Aljaž Jarc je bil 24., Aljaž Colnar 51., Gal Glivar 53 in Nik Čemažar 90. Boštjan Murn dirke ni končal. Kot zanimivost naj omenimo, da je bil na dirki tudi dvakratni zmagovalec VN Adrie Mobil, Italijan Filippo Fortin, končal je na 36. mestu.

Športni direktor, Marko Kump, je po dirki povedal: »Na izredno selektivni progi, je v res težkih vremenskih razmerah, dirka potekala tako, kot smo pričakovali. Vse najboljše avstrijske ekipe so imele med ubežniki enega kolesarja, tako da v ozadju ni bilo večjega interesa, da bi jih lovili. V igri, ki se je začela kilometer pred ciljem, je v boju za tretje mesto našemu Hočevarju malo zmanjkalo, da bi se povzpel na zmagovalni oder. Menim, da so naši fantje danes korektno opravili svoje delo in da so dali vse od sebe.« (KK Adria Mobil)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča