torek, 19 marca, 2024
DomaLokalnoV začetku aprila Častim pol litra

V začetku aprila Častim pol litra

Na Šolskem centru Novo mestu med mladimi zelo spodbujajo krvodajalstvo in imajo tudi uspehe, saj je letos že 125 njihovih dijakov prvič darovalo kri. Lani konec leta smo začeli pri njih s predstavitvenimi stojnicami o krvodajalstvu, danes pa smo jo v dogovoru z ravnateljico Višje strokovne šole, spet ponovili predvsem za študente. Marsikateremu študentu krvodajalstvo ni bilo poznano in so imeli veliko vprašanj z darovanjem krvi. Glavni namen pa je privabiti čim več študentov, da pridejo na darovanje krvi na študentsko krvodajalsko akcijo 3., 4. in 6. 4. na Center za transfuzijsko dejavnost. Predhodno se morajo dogovoriti za dan in uro odvzema.

Tudi tokrat sta na stojnici zdravstveni delavki iz Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, določali krvno skupino vsem, ki so bili zainteresirani. Zanimanje je bilo veliko.

Zaradi promocije študentske krvodajalske akcije, bomo tudi naslednji sredo, 29. 3., od 11.45 do 14.00 , na Fakulteti za zdravstvene vede Novo mesto, kjer nas lahko njihovi študenti in študenti ostalih fakultet v sklopu Univerze Novo mesto obiščejo in povprašajo, kar jih o krvodajalstvu zanima. Število krvodajalcev v zadnjih letih v času epidemije Covid-19 in po njej upada, mi pa želimo, da se število krvodajalcev ohrani in bomo dolgoročno še vedno samooskrbni s krvjo.

Študenti od blizu in daleč, ne oklevajte, pridružite se srčnim ljudem in postanite krvodajalec. (Mateja Šlajkovec)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča