sobota, 18 maja, 2024
DomaSlovenijaV Zasavju: zaradi plazu iztiril vlak, plaz tudi v avtobus

V Zasavju: zaradi plazu iztiril vlak, plaz tudi v avtobus

V ponedeljek zvečer so del Slovenije zajela neurja z močnimi nalivi in silovitim vetrom, ki je ponekod v sunkih presegel 60 km/h. Na območju Litije je med 20.30 in 23.30 uro padlo več kot 100 litrov dežja na kvadratni meter. Okoli 20.00 ure je nevihta z močnim deževjem in vetrom zajela območje Ljubljane (padlo je več kot 50 l dežja na kvadratni meter) in se pomikala proti vzhodu države. Skupno so zaradi neurja z obilnim deževjem in močnim vetrom zabeležili 39 dogodkov, od tega največ na območju Ljubljane. Meteorna voda je zalivala objekte in cestišča. V Ljubljani je na Celovški cesti v bližini križišča s Tivolsko cesto poplavilo podvoz, v katerem je obstalo vozilo.

Ob 21.20 uri je občino Zagorje ob Savi zajelo močno neurje. V Ravenski vasi in Šklendrovcu v občini Zagorje ob Savi so narasli hudourniki zalili tri stanovanjske hiše. Hudournik je poplavil cesto Podkum-Zagorje ob Savi. Gasilci PGD Ravenska vas in PGD Podkum, so očistili prepuste in preusmerili hudournike. Na cesti Mošenik-Šentlambert, je podrtih več dreves. Posredujejo gasilci PGD Šentlambert.

Na delovišču ceste Zagorje ob Savi-Litija, je kamniti plaz delno zasul in poškodoval avtobus. Dva potnika sta bila lažje poškodovana. Oskrbeli so ju člani ekipe NMP Zagorje ob Savi. Ostale potnike so z gasilskimi vozili razvozili gasilci PGD Trbovlje mesto in PGD Zagorje mesto.

Več manjših nanosov kamenja in dva večja plaza odstranjuje podjetje CGP Litija. Na železniško progo med Savo in Zagorjem ob Savi se je sprožil zemeljski plaz, kar je povzročilo, da je vlak iztiril. Poškodovanih ni bilo, za potnike je prevoznik SŽ uredil avtobusni prevoz. Do nadaljnjega je zaprta proga med postajami Zagorje-Sava-Litija. Posledično je NADOMESTNI AVTOBUSNI PREVOZ organiziran na relaciji Litija-Trbovlje.

(foto: Slovenske železnice)

Ob 22.13 je območje občine Laško zajelo neurje z močnim nalivom. Meteorna voda je v Laškem in Zgornji Rečici ogrožala in zalila več objektov, zalila cestišča ter podvoze. Posredovali so gasilci PGD Laško in PGD Rečica, ki so nudili pomoč pri odklanjanju nevarnosti ter odpravljanju posledic neurja. Na terenu so bili tudi predstavniki občinskega štaba CZ Občine Laško in Gasilske zveze Laško.

(foto: PGD PODKUM)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča