torek, 7 maja, 2024
DomaLokalnoVabljeni na festival 'Na Dragatuškem placu'

Vabljeni na festival ‘Na Dragatuškem placu’

Dogodkov v poletnih dneh ne manjka, a so posebni kraji in čudoviti ljudje, umetniki, ustvarjalci in gasilci. In v Dragatušu so tamkajšnji gasilci pripravili kombinacijo koristnega, etnološkega in zabavnega. Vabijo Vas na prvi festival Na Dragatuškem placu. In če že morda potujete proti morju, ali pa se vračate, Dragatuš je le streljal od Vinice, tik ob vaši poti. Tako da, privoščite si postanek, zaužite in doživite pristnost belokranjske duše, prijetnosti, okusov, srčnosti in odlične muzikalnosti.

To sredo se v čudoviti Beli krajini začenja 1. festival ‘Na Dragatuškem placu.’ Gre za večdnevni dogodek, ki ga pripravljajo različna dragatuška društva po idejnem predlogu PGD Dragatuš, ki vsako leto v tem času organizira gasilsko veselico. In Dragatuša je znan po številnih uspešnih društvih na vseh področjih.

PGD Dragatuš so zelo aktivno gasilsko društvo, poleg nesebične pomoči so tudi zmagovalci televizijske oddaje “Gasilci!”. Folklorna skupina Dragatuš je vodilna folklorna skupina v Beli krajini, ki s svojim raziskovalnim delom ter koreografijami predstavlja na slovenskem in mednarodnem nivoju.

Tamburaški orkester Dobreč pa je ‘itak’ sinonim vrhunskosti, glasbene prepleta starega in sodobnega, prava zibelka harmonije. Orkester je večkrat prejel naziv in priznanja za najboljši tamburaški orkester v Sloveniji, leta 2021 pa tudi za najboljši tamburaški orkester na svetu. Odlikuje ga odlična dinamika in muzikaličnost.

Poleg društev pa so tu tudi mnogi nadarjeni posamezniki, ki se bodo predstavili v obliki likovne razstave, predavanj ipd.

𝐒𝐑𝐄𝐃𝐀 | 𝟏𝟐. 𝟕. 𝟐𝟎𝟐𝟑
𝟗:𝟎𝟎 – 𝟏𝟔:𝟎𝟎
Izobraževanje “Reševanje prometne nesreče”
– Instructor112 d.o.o., izobraževalni portal
(Pokrovitelj Gasilska zveza Črnomelj)

𝐂̌𝐄𝐓𝐑𝐓𝐄𝐊 | 𝟏𝟑. 𝟕. 𝟐𝟎𝟐𝟑
𝟏𝟔:𝟎𝟎
Otroške delavnice s Hišo sadežev družbe
𝟏𝟗:𝟎𝟎
Razstava lokalnih umetnikov
𝟐𝟎:𝟎𝟎
Predstavitev stare harmonike “Bandonike” Klemna Bojanoviča

𝐏𝐄𝐓𝐄𝐊 | 𝟏𝟒. 𝟕. 𝟐𝟎𝟐𝟑
𝟏𝟔:𝟎𝟎
Otroške delavnice s Hišo sadežev družbe
𝟐𝟎:𝟎𝟎
KONCERT: Pevci ljudskih pesmi OŠ Dragatuš, Citroprekelj Bela krajina, Folklorna skupina Dragatuš, Tamburaški orkester Dobreč, Tamburaška skupina Vodomec, Dragatuški muzikanti
𝐒𝐎𝐁𝐎𝐓𝐀 | 𝟏𝟓. 𝟕. 𝟐𝟎𝟐𝟑
𝟗:𝟑𝟎
Košarkarski turnir 3×3 (igrišče Nerajec)
𝟏𝟒:𝟎𝟎
Gasilsko terensko tekmovanje (okolica Dragatuša)
𝟐𝟎:𝟎𝟎
Razglasitev rezultatov tekmovanja in gasilska veselica s skupino
ZVITA FELTNA

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča