V&F: Neurje s točo nad Dolenjsko in Belo krajino. Marsikje je vzelo ‘vse’

0
12446

Vreme je še enkrat pokazalo svojo moč in nemilostno udrihalo. Po močno pregretem dnevu, so se nekaj po 17. uri nad Dolenjsko izoblikovale močne nevihtne celice, ki so se združile v eno veliko. Zapihal je okrepljen veter, razbesnela so se močna neurja z nalivi, padala je tudi toča. Ponekod je bilo toče veliko, tako da je sklestila vrtnine in sadje (Jagodnik – občina Mokronog Trebelno, Debenc -občina Mirna), spet drugje manj. Velikost toče je bila od lešnika pa do oreha. Ob udarih strel so nekatera gospodinjstva ostala brez elektrike. Območje Novega mesta je zajelo neurje z močnimi nalivi in vetrom. Nevihtna linija se je nato pomaknila nad Belo krajino.

Neurje 21. 6. 2022

Občina Novo mesto

21. 6. 2022 ob 17.50 je občino Novo mesto zajelo močno neurje z dežjem, vetrom in točo. Meteorna voda je zalila več cest, stanovanjskih hiš in poslovnih prostorov. Veter je podrl veliko dreves na lokalne in glavne ceste ter razkrival strehe stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij. Posledice neurja so odstranjevali gasilci GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu, Stopiče, Ratež, Prečna, Podgrad-Mehovo. Pri sanaciji posledic so sodelovali dežurni delavci Cestnega podjetja Novo mesto in Elektro Ljubljana.

Občina Straža

21. 6. 2022 ob 17.59 je občino Straža zajelo močno neurje z dežjem, vetrom in točo. Meteorna voda z blatom je zalila več cest, štiri stanovanjske hiše in poslovni prostor. Veter je podrl pet dreves na lokalnih cestah. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Vavta vas in Dolenja Straža ter dežurni delavci cestnega podjetja.

Občina Črnomelj

21. 6. 2022 ob 18.10 je občino Črnomelj zajelo močno neurje z dežjem, vetrom in točo. Veter je razkril več streh na stanovanjskih in gospodarskih objektih ter porušil več dreves na lokalne in glavne ceste, poškodovan je bil telekomunikacijski vod. Meteorna voda in blato sta zalila par stanovanjskih hiš. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Adlešiči, Tribuče in Žuniči ter dežurni delavci cestnega podjetja in dežurni delavci Telekoma.

Občina Semič

21. 6. 2022 ob 18.17 je občino Semič zajelo močno neurje z dežjem, vetrom in točo. Meteorna voda z blatom je zalila proizvodne prostore podjetja v industrijski coni, voda in blato je zalila hišo in gospodarsko poslopje v naselju Podreber ter še nekaj kleti stanovanjskih hiš. Veter je razkril tri strehe na stanovanjskih hišah, podrl drevo na gospodarski objekt v vasi Kal in podrl več dreves na ceste ter potrgal električne vodnike na področju Rožnega Dola. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Semič, Štrekljevec, Gradnik, Stranska vas in Krvavčji Vrh, delavci cestnega podjetja in dežurni delavci Elektro Ljubljana.

Občina Metlika

21. 6. 2022 ob 18.37 je občino Metlika zajelo močno neurje z dežjem, vetrom in točo. Močan veter je razkril strehe na desetih stanovanjskih hišah in župnišču v Podzemlju, podrl več dreves ter potrgal nekaj električnih vodnikov, zaradi česar so bili v naselju Gradac z okolico brez električne energije. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Metlika, Podzemelj, Gradac in Krasinec ter dežurni delavci cestnega podjetja in delavci Elektro Ljubljana.

Iskrena hvala vsem bralkam in bralcem, ki tudi v teh nič kaj prijetnih dogodkih oz. premoči narave, sodelujete z menoj, Robi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj