petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeV&F: Nevihte s točo, strelami. Dvor z okolico je sklestilo

V&F: Nevihte s točo, strelami. Dvor z okolico je sklestilo

Še naprej se nadaljuje nestabilno vreme. Ob alpsko-dinarski pregradi so začele nastajati krajevne plohe in nevihte, ki se ob JZ vetru počasi pomikajo proti SV države. Nad Dolenjsko se je izoblikovala večja nevihtna celica. Neurje se je razbesnelo na območju Suhe krajine, na Dvoru je padala manjša toča, a je vseeno zaradi intenzivnost povsem sklestila pridelek. Ledena zrna so povsem prekrila kraj. Na Dvoru jo je bilo po cestišču do 15 centimetrov. Posredovali so delavci CGP Novo mesto, ki so cesto splužili in počistili. 

Na Dvoru je meteorna voda s točo zalila poslovni objekt s skladiščem in avtomehanično delavnico. Gasilci PGD Dvor, Ajdovec in Žužemberk so odstranili točo iz dvorišča in prečrpali meteorno vodo iz objekta.

Okoli 15.05 je na Dvoru, občina Žužemberk, udar strele podrl lipo, ki je padla na električne vodnike in na streho gradu. Gasilci PGD Dvor, Ajdovec in Žužemberk so odstranili podrto drevje, prekrili objekt s strešniki in gradbeno folijo. Delavci Elektro Ljubljana so odklopili elektriko na daljnovodih in omogočili gasilcem varno delo.

Tudi na območju Novega mesta je padal manjša toča, ki pa jo je bilo manj kot v Suhi krajini.

(foto: Rok Zoran, Anita Ana Kuhelj, Janez Kovačič, Vlasta Tičar, Mladen Lipar/DolenjskaNews)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča