V&F: Novoletna videopredstava OŠ Dragotin Kette

0
400

December je na OŠ Dragotina Ketteja vedno najbolj živahen mesec, poln pričakovanj, iz razredov se sliši pesem, po šoli diši po piškotih …

Ja, tako je bilo lansko leto. Letos pa so hodniki prazni in tihi, nikjer ni smrečice, lučk in otroških glasov. Življenje in delo se je preselilo v domove in tudi naši učenci so ob pomoči učiteljev in staršev sprejeli nove izzive. Spoznavali so delo z računalniki, družbena omrežja, spletne učilnice in iz tedna v teden postajali bolj spretni in uspešnejši. S prilagoditvami tudi mi marsikaj zmoremo.

Kljub posebnim časom smo se potrudili in pripravili novoletno predstavo. Takšno našo, malo drugačno, s posnetki, ki so jih pridne roke učiteljic sestavile v celovit film. Najprej smo obudili spomine na daljno leto 1990, na čas naše odločitve za samostojno Slovenijo. 26. decembra zato praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Ob zvokih Zdravljice in fotografijah smo lahko občudovali lepote naše dežele.

Nato pa nas je snežinka Mateja popeljala na nepozabno potovanje po poti srca. Pot jo je vodila v našo šolo, v razrede in tudi med učence na daljavo. Razdalje niso ovira, če nas vodi srce in dobra volja. Učenci so z učiteljicami in starši pripravili recitacije, glasbene in plesne točke, voščila, dramsko igro … Snežinka Mateja je spoznala tudi naše prijatelje iz Krke in Lions kluba, ki tudi v teh časih niso pozabili na nas in so nam voščili lepe praznike ter nas obdarili. Seveda je darila pomagal deliti dedek Mraz. Letos jih je raznosil kar po razredih, tam bodo počakala na učence.

Snežinka Mateja je obiskal tudi našo ravnateljico, ki se je zahvalila učencem, staršem in zaposlenim, da kljub težkim razmeram uspešno zaključujemo leto. Zaželela nam je lepe praznike, v novem letu pa, da se čim prej spet vrnemo v šolske klopi. Ja, res je bilo posebno leto, polno izzivov in preizkušenj. (Damijana Karlič)