V&F: Požar uničil hišo, lastnika zaradi nadihanosti prepeljali v UC Nm

0
15340

Okoli 9.30 ure je izbruhnil požar na Suhorju pri Kuzarjevem Kalu nad Prečno. Zagorela je stanovanjska hiša deloma zidane, deloma lesene gradnje velikosti okoli 15 x 30 metrov. Gasilci GRC Novo mesto ter PGD Prečna, Kamence, Šmihel pri Novem mestu, Stopiče, Otočec in Vavta vas so ob prihodu zavarovali sosednji objekt ter goreči objekt pogasili. Pri gašenju jim je pomagal tudi delovni stroj, ki je premetal goreče ostanke. Gasilci so za gašenje porabili 185 kubičnih metrov vode. Objekt je zgorel v celoti. Lastnika, ki se je nadihal dima, so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto ter ga odpeljali v Urgentni center Novo mesto. Gasilci PGD Prečna so ostali na gasilski straži.

Požar, ki je zajel večji stanovanjski objekt z delavnico in osebni avtomobil, so gasilci omejili in pogasili. Nastala je velika premoženjska
škoda. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto danes (sreda) nadaljujejo z opravljanjem ogleda požarišča, zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vzroka za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

(foto: Kristjan, Roman, Lidija, Maja)