torek, 16 aprila, 2024
DomaKronikaV&F: Snegolom, sesedel se je balon velodroma

V&F: Snegolom, sesedel se je balon velodroma

Napovedi so se uresničili in Slovenijo so zajele obilne padavine. Marsikje na JV Slovenije so pod belo zimsko gmoto klonila drevesa oz. poročajo o snegolom. Na terenu so pristojni, ki odstranjujejo ovire. Veliko so jih že, poročata Regijska centra za obveščanje (Nm, Brežice). Pod težo snega pa se je sesedel tudi največji novomeški balon oz. velodrom – Olimpijski center v Češči vasi. Nastala škoda je zagotovo večja kot stroški ogrevanje. Omenjena kupola je bila visoka kar 26 metrov in se je pod težo snega sesedla ob 13.25 uri.

Mestna občina Novo mesto ima omenjeno streho v najemu, škode pa še ne morejo ceniti, je direktor občinskega Zavoda Novo mesto Aleš Makovac še dejal za STA. Pred padcem strehe so z velodroma odstranili vse ljudi, gasilci pa so nesrečo skušali preprečiti s črpanjem padavinske vode z vrha napihljivega balona. Po padcu strehe skušajo na velodromu preprečiti nastanek dodatne škode, družba Duol pa išče vse možne rešitve za nastalo stanje in vnovično postavitev strehe, je še zatrdil Makovac. Prav ta konec tedna bi moralo na velodormu potekati tudi državno prvenstvo, ki so ga sedaj odpovedali, so sporočili iz Kolesarske zveze Slovenija.

Projekt obnove velodroma je bil razdeljen na tri faze, ki so obsegale izgradnjo nosilne konstrukcije za pokritje, pokritje s posebno napihljivo membrano in postavitev opreme za posamezne športne panoge. Izgradnja nosilne konstrukcije se je začela 10. oktobra 2017 in je stala milijon evrov brez DDV. Druga faza je bila ocenjena na milijon evrov brez DDV, tretja pa na okrog 700 tisoč evrov brez DDV. Glavnino sredstev je krila Mestna občina Novo mesto, pridobila pa je tudi 448 tisoč evrov Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter 67 tisoč evrov Fundacije za šport.

Občina Novo mesto

23. 1. 2023 ob 8.43 je v ulici Gotna vas v Novem mestu podrto drevo oviralo promet. Delavci cestnega podjetja Novo mesto so ga razžagali in odstranili.

23. 1. 2023 ob 9.14 je bila cesta od Rateža proti Gumberku, občina Novo mesto, zaprta zaradi podrtih dreves. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so podrta drevesa razžagali in odstranili.

23. 1. 2023 ob 9.14 je na cesti Velike Brusnice-Gabrje, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

23. 1. 2023 ob 10.21 je na Olimpijskem vadbenem centru Češča vas na Zaloški cesti v Novem mestu visok sneg ogrožal da se bo podrl šotor. Gasilci GRC Novo mesto so pričeli z odstranjevanjem snega z robov, nato so črpali vodo iz sredine šotora, vendar se je kljub temu porušil. Ob 17.06 so gasilci GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu, Kamence, Ždinja vas, Prečna in Otočec začeli z odstranjevanjem snega iz objekta.

23. 1. 2023 ob 12.07 je na Ljubljanski cesti v Novem mestu podrto drevo oviralo promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

23. 1. 2023 ob 12.36 je na Šegovi ulic v Novem mestu sneg ogrožal balon športne dvorane. Gasilci GRC Novo mesto so na kraju ugotovili da se je balon pogreznil do tal, zato so svetovali lastniku da se sneg stali in nato prečrpa nabrano vodo.

23. 1. 2023 ob 13.09 je na cesti Gumberk—Ratež, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so podrto drevo razžagali in odstranili.

23. 1. 2023 ob 13.33 so na Topliški cesti v Novem mestu veje drevesa pod težo snega ogrožale električne žice. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so veje odžagali.

23. 1. 2023 ob 14.28 se je na cesti Novo mesto-Stranska, občina Novo mesto, podrlo drevo. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

23. 1. 2023 ob 16.02 je na Ljubljanski cesti v Novem mestu podrto drevo oviralo promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

Občina Črnomelj

23. 1. 2023 ob 7.10 je na cesti Vinica—Žuniči pred naseljem Zilje, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Delavci cestnega podjetja iz Črnomlja so ga razžagali in odstranili.

23. 1. 2023 ob 7.41 je na cesti Svibnik-Stražnji Vrh, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja iz Črnomlja

23. 1. 2023 ob 9.52 je na cesti Podzemelj—Adlešiči pri naselju Fučkovci, občina Črnomelj,  podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja iz Črnomlja.

23. 1. 2023 ob 12.02 je bila cesta na relaciji Tribuče—Bedenj, občina Črnomelj, zaprta zaradi podrtega drevesa. Delavci cestnega podjetja iz Črnomlja so drevo razžagali in odstranili.

23. 1. 2023 ob 12.36 je na cesti Žuniči—Preloka, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Delavci cestnega podjetja iz Črnomlja so drevo razžagali in odstranili.

Občina Metlika

23. 1. 2023 ob 8.12 je na cesti Metlika—Podzemelj pri naselju Grm, občina Metlika,  podrto drevo oviralo promet. Drevo so odstranili delavci cestnega podjetja iz Črnomlja.

Občina Dolenjske Toplice

23. 1. 2023 ob 8.40 je na cesti Soteska-Loška vas, občina Dolenjske Toplice, podrto drevo oviralo promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

23. 1. 2023 ob 14.34 je bila cesta na relaciji Črmošnjice-Stare Žage, občina Dolenjske Toplice, zaprta zaradi podrtega drevesa. Delavci cestnega podjetja iz Dvora so drevo razžagali in odstranili.

Občina Straža

23. 1. 2023 ob 6.57 je pri naselju Potok, občina Straža, kombinirano vozilo obstalo v snegu ob cesti. Gasilci GRC Novo mesto so vozilo izvlekli nazaj na cestišče.

23. 1. 2023 ob 12.02 je v Ulici talcev v Straži podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja z Dvora.

23. 1. 2023 ob 12.30 so pri naselju Hruševec, občina Straža, gasilci PGD Dolenja Straža pomagali vozniku kombiniranega vozila, kateri je obtičal v snegu.

Občina Škocjan

23. 1. 2023 ob 7.13 je bilo na cesti Klenovik-Zbure v Malih Poljanah, občina Škocjan, podrtih več dreves. Gasilci PGD Zagrad so drevesa razžagali in odstranili.

23. 1. 2023 ob 10.20 je bila cesta od Vinjega Vrha proti Tomažji vasi, občina Škocjan, zaradi podrtega drevesa zaprta cesta. Gasilci PGD Tomažja vas so podrto drevo razžagali in odstranili.

23. 1. 2023 ob 11.48 je bila cesta v naselju Klenovik, občina Škocjan, zaprta zaradi podrtega drevja. Gasilci PGD Zagrad so drevesa razžagali in odstranili.

Občina Šentjernej

23. 1. 2023 ob 10.06 je na cesti Novo mesto—Šentjernej pri naselju Dolenje Mokro Polje, občina Šentjernej, podrto drevo zaprlo promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

Občina Žužemberk

23. 1. 2023 ob 16.02 je na cesti Dvor—Soteska pri naselju Dolnji Kot, občina Žužemberk, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavci cestnega podjetja Dvor so drevo razžagali in odstranili.

Poplave

23. 1. 2023 ob 10.33 je v naselju Radoviči, občina Metlika, meteorna voda ogrožala kmetijski objekt. Gasilci PGD Rosalnice so prečrpali okoli sedem kubičnih metrov vode.

Občina Brežice

Ob današnjem sneženju je na lokalne ceste v naseljih Sela pri Dobovi in Gazicah, občina Brežice, padlo več dreves. Delavci Komunalnega podjetja Brežice so drevesa, ki so ovirala promet odstranili s cestišča.

Občina Krško

Ob današnjem sneženju je na regionalno in lokalne ceste v naseljih Malo Mraševo, Veliko Mraševo, Šutna, Brezovica, Planina, Kalce in Lepa vas padlo več dreves. Delavci cestnega podjetja in Kostaka Krško so drevesa, ki so ovirala promet odstranili s cestišča.

Občina Brežice

V občini Brežice so gasilci PGD Brežice okolica, Brežice mesto, PGD Veliki Obrež, PGD Sela, PGD Bukošek in PGD Gabrje prečrpavali vodo iz kletnih prostorov objektov v naseljih Dobova, Črnc, Cundrovec in Gabrje.

Občina Krško

V občini Krško so gasilci PGE Krško in PGD Senovo, v naselju Brestanica in Dovško, občina Krško, prečrpali vodo iz kletnih prostorov objekta in opravili izkop jaška za preprečitev nadaljnjega vdora meteornih voda.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča