V&F: Struna z letalom po cesti do Hotela Dolenj’c

0
25749

Okoli 20. uri je z Brnika proti Novemu mestu krenil cestni konvoj. Novomeški avtoprevoznik Zvone Struna s.p. s sodelavci je na tovornem vozilu s posebno prikolico do Novega mesta prepeljal tovor dolg kar 40 metrov.

Gre za potniško letalo Bombardier CRJ 900, dolžina slednjega je 35 metrov, skupna dolžina tovora pa znaša 40 metrov. Na drugem tovornem vozilu so prepeljali še krila letala, dolžina znaša 30 metrov. Cilj pri Hotelu Dolenj’c so brez težav dosegli ob 21.55 uri. Tako Zvone s svojo ekipo kot lastnik Franc Rifelj so bili z izvedbo zadovoljni.

In kar nas je pri omenjenem transportu najbolj presenetilo so bili ovinki oz. 90 stopinjski zavoji, ki so jih izpeljali brez težav. Zvone nam je pojasnil, da so zadnja kolesa na prikolici vodljiva in je z njimi upravljal v kombiju, ki se je vozilo takoj za tovorom. ‘Preprosto, z daljincem sem jih upravljal, pri hitrosti 5 km/h,’ je še povedal Zvone. 😉

To bo že drugo letalo, ki bo ob hotelu. Za kaj ga bodo uporabili bo pokazal čas, še sploh, če se bodo korona razmere umirile in bodo gostinci ter hotelirji spet lahko normalno obratovali.