petek, 29 marca, 2024
DomaNekategoriziranoV&F: Uro bobnenja z nalivi s sodro, posredovanje gasilcev

V&F: Uro bobnenja z nalivi s sodro, posredovanje gasilcev

Nad Dolenjsko je malo po 12. uri nastala izrazita nevihtna celica, ki je postregla z močnimi nalivi in nevihtami s sodro. V slabi uri grmenja in šviganja strel je ponekod padlo več 30 litrov dežja na kvadratni meter in številne potočne struge so se takoj napolnile z vodo. Prav tako je voda zalila prometnice in nekaj hiš. S 17 stopinj se je ohladilo na 11. Ampak ni še konec. Nekaj po 14. uri še druga pošiljka. 🙁

1. 5. 2022 ob 13.07 je v ulici Žlebej v Novem mestu meteorna voda zalila prostore večstanovanjske hiše. Gasilci PGD Kamence so izčrpali okoli 1,5 kubičnega metra vode in odmašili odtočne jaške.

1. 5. 2022 ob 13.56 je v Velikem Slatniku, občina Novo mesto, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Potov Vrh-Slatnik so izčrpali okoli osem kubičnih metrov vode.

1. 5. 2022 ob 14.41 je v ulici Pod gradom v Mokronogu, občina Mokronog-Trebelno, meteorna voda zalila več poslovnih prostorov in stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Mokronog, podjetniki, občani in cestni uslužbenci so izčrpali vodo in počistili posledice poplav.

1. 5. 2022 ob 15.37 je v Gubčevi ulici v Mokronogu, občina Mokronog-Trebelno, meteorna voda zalila kletne prostore več stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Mokronog, podjetniki, občani in cestni uslužbenci so izčrpali vodo in počistili posledice poplav.

1. 5. 2022 ob 16.27 so na relaciji Mali Slatnik—Ratež gasilci GRC Novo mesto oprali z zemljo onesnaženo cestišče v skupni dolžini okoli 150 metrov. Dežurni delavci cestnega podjetja Novo mesto so odstranili nanose peska in zemlje.

V času naliva sta se na dolenjski avtocesti zgodili dve prometni nesreči. Ob 12.55 je na avtocesti pred izvozom Novo mesto vzhod, v smeri Obrežja, občina Novo mesto, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom odprli vrata poškodovanega vozila in pomagali pri prenosu poškodovane osebe. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano oskrbeli na kraju in jo odpeljali v novomeško bolnišnico.

Jernej Jakše nam je poslal video iz Bršljina.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča