Vas zanima vreme?

0
251

Nov teden je tukaj in kako bo z vremenom?

Nedelja je bila glede na soboto vremensko spokojna, a že začetek novega tedna spet prinaša pestro vremensko dogajanje v naših krajih. Iznad severne Italije se bo namreč nad naše kraje pomaknila nova fronta, ki pa bo v ponedeljek čez dan ob pomiku proti vzhodu postopno slabela. Tudi po tem prehodu fronte bodo naši kraji, torej Slovenija, ostali nekje vmes oz. med območjem globokega ciklona na zahodu in anticiklonom na vzhodu in jugu stare celine, kar pomeni, da se bo vetrovno vreme še nadaljevalo.

Ponoči se bo oblačnost zgostila. Dež na zahodu se bo okrepil in postopno razširil nad večji del države, zjutraj bo večinoma suho le še na Štajerskem in v Prekmurju. V teden vstopamo brez večjih temperaturnih sprememb. V vzhodni in osrednji Sloveniji bo zjutraj od 10 do 12 st. C. Na Gorenjskem bo 8, na Primorskem pa od 14 do 16 st. C. Dopoldne bo oblačno s padavinami. Predvsem na zahodu in jugu bodo sprva možne tudi posamezne nevihte z lokalno močnejšimi nalivi. Sredi dneva bo vreme še spremenljivo s precej oblaki, nekaj sonca in dežja, popoldne pa bodo padavine večinoma ponehale in marsikje se bo delno zjasnilo, le v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo do večera še oblačno z občasnim rahlim dežjem.

Popoldne bo najtopleje ob morju, kjer se bo ogrelo do 21 st. C. Kakšna stopinja manj bo na Goriškem, Štajerskem in v Prekmurju. Drugod bo malo pod 20 stopinjami, najmanj, le 14 st. C, bo na Gorenjskem in v Posočju.

Torkovo dopoldne bo jasno z nekaj megle po nekaterih nižinah. Popoldne bo postopno več oblačnosti in predvsem na zahodu bo nastalo nekaj ploh, ki pa bodo le kratkotrajnega značaja. Precej bolj mokra bo sreda, saj nas bo takrat od SZ-da prešla nova fronta. Najmočneje bo deževalo sredi dneva, popoldne pa bodo padavine oslabele in do večera povsod ponehale. Sledili bodo trije suhi in tudi precej sončni dnevi z dopoldansko meglo po nižinah, potem pa se bo možnost za dež spet povečala. (Rok Nosan/ 24/7 vreme)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj