petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoVaša zgodba: delati in kako do varstva?

Vaša zgodba: delati in kako do varstva?

Res, nič prijetne razmere, ki so številne starše majhnih otrok pahnile v nezavidljiv položaj ob vnovičnih omejitvah. Objavljamo pisma staršev z Dolenjske, ki se soočajo s težavami, kako zaradi delovnih obveznosti v podjetju in zaprtju vrtcev in šol, zagotoviti varstvo otrokom.

PRVA

Moram se izkašljat na temo o lockdownu in dela v velikih firm. Iz prve roke lahko povem, da gre moje podjetje preko vsega, namreč včeraj smo zaposleni dobili pisno obvestilo in poziv nadrejenih, da se delo ne ustavlja in da naj si družinsko življenje organiziramo tako, da ne bo kadrovskega izpada, vse pa podkrepljeno s klicaji, kot neka grožnja. Poleg tega se 9-urni delavnik podaljša do maja, namesto dveh delavnih sobot mesečno bodo tri.

Pri proizvodnji nas na projektu dela 5 ljudi ‘na kupu.’ Jaz pa moram imeti masko, ko grem z otrokom na sprehod. Doma imam dva majhna otroka. Za enega nisem dobila prostega mesta v vrtcu, ne rabim omenjati v kakšnem položaju smo, pa predobro vem, da nas je veliko takih. Srečni tisti, ki imajo koga za varstvo, samo to lahko rečem. Žal je pohlep za dobičkom pomembnejši od vsega.

DRUGA

Morala sem na prisilni dopust, ker so ukinili nujno varstvo otrok. Doma imam dva solarja, ki jih bom morala sedaj učit in se obremenjevat, že danes bi morala z enim na pohod z drugim preko računalnika delat naloge. Vse skupaj se mi ne zdi fer na moj račun bojo učitelji dobili lepo plačo jaz pa na dopustu… Sedaj je potrebno kaj posaditi na vrtu, pospravit stanovanje, pripravit za praznike… Mož je pa zaposlen v gospodarstvu, kjer mora delat, ker tam očitno ni virusa, LP

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča