petek, 29 marca, 2024
DomaVremeVeč jasnine in čez dan topleje

Več jasnine in čez dan topleje

Čeprav je sneg po nižinah večinoma pobralo, pa se v teh dneh v višjih legah nadaljuje prava zimska pravljica. Obratuje tudi 15 slovenskih smučišč, nekaj jih bodo odprli še v prihodnjih dneh. V petek dopoldne bo v višjih legah še dokaj toplo, s temperaturami nad ničlo, čez dan pa se bo začelo ohlajati. V sredogorju bo pihal zmeren, v visokogorju tudi močan severni veter. Prava idila pa bo konec tedna.

Sicer se bo ponoči v večjem delu Slovenije zjasnilo. Ob obilici vlage in brezvetrju bo marsikje po nižinah nastala megla, ki bo zjutraj segala do nadmorske višine okoli 600 metrov. Višje in na Primorskem bo jutro jasno. Po dveh dneh plusa bomo jutrišnji dan v večjem delu Slovenije začeli z minusom. Najbolj mrzlo bo na Gorenjskem, kjer se bo ohladilo do -6 st. C. Drugod bo od -2 do 0, ob morju bo 3 stopinje v plusu.

Petek bo na Primorskem in v hribih sončen. Drugod bo dopoldne še megleno, popoldne pa se bo zjasnilo. Megla bo najbolj trdovratna v Ljubljanski kotlini, kjer bodo sončni žarki prej izjema kot pravilo. V krajih s celodnevno sivino bodo temperature le malo nad ničlo. Drugod bo občutno topleje. Na Gorenjskem bo okoli 5, na vzhodu od 6 do 9, na Primorskem pa od 11 do 13 st. C.

Sobota se bo v večjem delu Slovenije začela z mrzlim in marsikje meglenim vremenom. Zapihal bo severnik, ki bo odpihnil meglo in kljub višinski ohladitvi nižinam prinesel precej visoke temperature za sredino decembra. Še nekoliko višje temperature bodo v nedeljo popoldne, ko bo prevladovala jasnina. Sončen bo tudi začetek prihodnjega tedna, nato bo oblakov iz dneva v dan nekoliko več, a bo še ostalo večinoma suho. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča