Več oblakov, konec tedna hladen preblisk

Več oblakov, konec tedna hladen preblisk

-
0 88

Alpe bo v petek čez dan od severa dosegla hladna fronta. Glavnina padavin bo ostala vzhodno od nas, po nižinah se bosta menjavala dež in sneg, mi pa bomo deležni le drobtinic. Pod Velebitom bo popoldne in zvečer zapihala močna burja.

Prvi del noči bo še večinoma jasen, proti jutru se bo v vzhodni polovici Slovenije pooblačilo, na zahodu boste zjutraj imeli sonce. Ob morju bo 2 stopinji, na Goriškem nič stopinj. Ničla bo tudi v osrednjem delu in na JV Slovenije. Hladneje bo v Alpskih dolinah, do 3 stopinje pod ničlo, topleje pa na Štajerskem in v Prekmurju, kjer bo do 3 stopinje. In tukaj lahko pade kakšna kaplja dežja. Čez dan bo v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji prevladovalo oblačno vreme, tukaj lahko nastane kakšna manjša ploha. V zahodni polovici Slovenije bo oblakov malo, največ sonca bo na Primorskem. Popoldne bo zapihal SV veter,  zato ne bo tako prijetno kot v preteklih dneh. Izjema bo Primorska, še posebej Goriška, kjer bo 17 stopinj, ob morju, kjer bo pihal maestral bo 13 stopinj. Najmanj toplo bo na Gorenjskem, Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju, kjer bo do 11 stopinj, stopinjo več bo na JV Slovenije. Topleje bo v osrednjem delu. Do 14 stopinj.

Na Snežniku, v Julijcih in Zahodnih Karavankah bo jutri večinoma sončno, drugod bo prevladovalo oblačno vreme, najmanj sončnega vremena bo na Pohorju.  Zapihal bo severni veter, ki se bo še okrepil. Večji del dneva bo še razmeroma toplo, na 1500m bodo 3 stopinje, na 2500m -3, v noči na soboto pa se bo v gore vrnila prva zima, do sobotnega jutra se bo ohladilo za več kot 10 stopinj.

Sobota bo sončna, vetrovna in občutno hladnejša. Zjutraj bodo -4 stopinje, popoldne pa le 4 stopinje. Še nekoliko hladnejše bo nedeljsko jutro, dan bo sončen in že nekoliko toplejši. Sonce nas bo razvajalo tudi v ponedeljek, temperatura se bo dveh dneh ponovno povzpela nad 10 stopinj.