petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeVeč oblakov, ponekod kaplje, višje snežinke

Več oblakov, ponekod kaplje, višje snežinke

Ponoči bo sprva jasno, zato se bo ponovno hitro ohlajalo, v jutranjih urah pa se bo na Primorskem in Notranjskem že pooblačilo. V večjem delu Slovenije bo ponedeljkovo jutro sončno, na SV bo že začel pihati JZ veter. Na Štajerskem in v Prekmurju bo temperatura okoli ledišča, malce v plusu bo na Primorskem, v osrednji in JV Sloveniji bo do -3 stopinje, v zatišnih legah na SZ bo -9 stopinj Celzija.

V ponedeljek čez dan se bodo oblaki počasi širili proti SV Slovenije. V zahodni polovici bo popoldne začelo rahlo deževati, medtem ko bo na vzhodu še suho. Pihal bo JZ veter, ki bo najizrazitejši na Štajerskem in v Prekmurju, v tem delu Slovenije bo do večera ostalo večinoma sončno. Temperature bodo v teh krajih do 12 stopinj, ob morju in v osrednji Sloveniji bo 8 stopinj, 7 bo na Goriškem, okoli  5 pa na Gorenjskem.

Razmere za obisk gora ne bodo najboljše, saj se bo pooblačilo, pojavljati se bodo začele rahle padavine, le na Pohorju bo večji del dneva še sončno in suho. Meja sneženja bo večinoma pod 1000 metrov, dvignila se bo šele v noči na torek. Pihal bo zmeren JZ veter, na 1500 metrov bo -1 stopinja, na 2500 metrov -5.

Torek bo oblačen. V zahodni polovici Slovenije bo že od jutra deževalo, na vzhodu bo še suho. Meja sneženja bo na okoli 1000 metrov, na SZ pa bo snežilo nižje. Sredi dneva se bodo padavine okrepile in popoldne zajele vso Slovenijo, na severu se bo meja sneženja spustila do okoli 700 metrov, medtem ko bo v preostalem delu Slovenije nekaj 100 metrov višje. Do sredinega jutra bo dež ponehal, čez dan bo prevladovalo oblačno, ampak suho vreme. Večinoma oblačen in suh bo tudi četrtek, pihal bo JZ veter. Nova hladna fronta nas bo dosegla ob koncu tedna in tudi takrat so možnosti za sneg po nižinah po trenutnih napovedih zelo majhne. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča