sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeVeč oblakov, tudi kakšna kaplja

Več oblakov, tudi kakšna kaplja

Nadaljuje se toplo vreme. Po nižinah na vzhodu je bilo marsikje za dobrih 10 stopinj topleje od povprečja. In do prave ohladitve nas loči vsaj še teden dni. Ponoči bo na vzhodu sprva jasno, na zahodu pa bo vso noč oblačno, predvsem v hribovitih krajih bo občasno rahlo deževalo. Do jutra bodo oblaki prekrili vso Slovenijo, po nižinah na vzhodu bo nekaj megle. JZ veter bo ponehal. Temperature bodo še enkrat zelo razgibane. Na Koroškem in v Prekmurju bo ničla, na Štajerskem in Gorenjskem bo malce v plusu. Na JV bo 6 stopinj, v osrednji Sloveniji 8, še stopinjo ali dve več pa boste imeli na Primorskem.

Torek bo oblačen, v večjem delu Slovenije bo ostalo povsem suho, na jugu pa bo čez dan padlo nekaj kapelj dežja, a bo količina padavin povsod zelo majhna. Temperature bodo nižje na severu, tukaj bo čez dan med 7 in 9 stopinj, v osrednji Sloveniji bo 11, medtem ko bo na jugu še zmeraj zelo toplih 13 stopinj Celzija.

V višinah bo dotekal hladnejši zrak, temperature v gorah se bodo vsaj nekoliko približale povprečju, v visokogorju bo prvič letos pod ničlo, v sredogorju bo na to potrebno še nekoliko počakati. V torek bo prevladovalo oblačno in suho vreme, nekaj padavin bo le na območju Snežnika, veter bo  zelo šibak.

Sreda bo sprva oblačna in ponekod meglena, čez dan se bo začelo jasniti, marsikje se bo ponovno prebudil JZ veter. Zjutraj bo 5, popoldne okoli 10 stopinj Celzija. V četrtek bo na vzhodu precej sončno, na zahodu pa večinoma oblačno s kakšno kapljo dežja. Pihal bo JZ veter, v višinah se bo ponovno občutneje ogrelo. Podobno vreme bomo imeli tudi v petek, na zahodu bodo prevladovali oblaki, na vzhodu pa sonce, čez dan pa bo pihal topel in vlažen JZ veter. Po zadnjih napovedih bomo imeli bolj povprečne temperature šele prihodnji teden. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča