četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeVeč sonca in topleje

Več sonca in topleje

Ponoči bo sprva še oblačno, predvsem v Prekmurju bo še rahlo deževalo, drugod bo suho. V jutranjih urah se bodo oblaki na zahodu trgali, ob naši zahodni meji bo zjutraj že precej sončno, v večjem delu Slovenije pa bo oblačno, po nekaterih nižinah bo nekaj megle. V Alpskih dolinah bo zelo sveže. Tukaj bo le malce nad ničlo, okoli 5 stopinj bo na Goriškem. V osrednji Sloveniji bo 7 stopinj Celzija, ob morju in na vzhodu bodo največ 10 stopinj.

Dopoldne se bo povsod zjasnilo, sredi dneva pa bodo ponovno nastajali kopasti oblaki in pojavljati se bodo začele krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo vztrajale do večera. V vzhodni polovici Slovenije bo pihal severni veter. Dnevne temperature bodo občutno višje kot v sredo. Na Primorskem se bo ogrelo nad 20 stopinj, drugje bo od 18 do 20, na Gorenjskem do 16 stopinj.

Zaradi velike količine novozapadlega snega se je povečala nevarnost proženja snežnih plazov, ki je v visokogorju Jullijcev 3. stopnje, nižje pa 2. Jutri dopoldne bo v gorah prevladovalo jasno vreme, popoldne pa bo več oblačnosti, nastajale bodo plohe in nevihte, nad 2000 metrov večinoma snežne. Pihal bo severni veter, ki bo popoldne slabel. Na 1500 metrov bo okoli 5 stopinj, na 2500 metrov -3.

Petek bo suh in večinoma sončen, oblačnost se bo povečala v popoldanskem času, zapihal bo JZ veter. Po hladnem jutru se bo ogrelo do okoli 20 stopinj Celzija. Sobota bo večinoma oblačna, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, še bo pihal JZ veter. Nedelja bo oblačna, deževna in nekoliko hladnejša, prehodno bo zapihal severni veter. Spremenljivo vreme se bo nadaljevalo tudi v začetku prihodnjega tedna. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča