torek, 30 aprila, 2024
DomaVremeVečji del dneva spokojno, potem spet akcija

Večji del dneva spokojno, potem spet akcija

Ponoči bo sprva jasno, proti jutru se bodo na zahodu ponovno začeli nabirati oblaki. Predvsem ponekod na Štajerskem in v Prekmurju bo vso noč pihal JZ veter, ob morju bo pihal jugo. V prevetrenih krajih bo zelo toplo, ob morju bo temperatura ostala nad 20 stopinj, 19 stopinj Celzija bo na Goriškem in na SV Slovenije. 18 jih bo v Ljubljanski kotlini, stopinja manj bo na JV, medtem ko bo v zatišnih legah Gorenjske pod 15 stopinj.

Četrtek bo deloma sončen, deloma oblačen. Največ jasnine pričakujemo na JV Slovenije. Dopoldne bo še večinoma suho, kakšna ploha bo nastala le v hribih zahodne polovice Slovenije. Popoldne in zvečer se bodo krajevne padavine razširile nad večji del države, vmes bodo ponovno možne močnejše nevihte. Pihal bo JZ veter, nekoliko topleje bo kot danes. Ob morju in na JV Slovenije bo 31 stopinj, v večjem delu Slovenije bo okroglih 30 stopinj, na oblačnem SZ bo jutri okoli 25 stopinj Celzija.

Dan ne bo najbolj primeren za obisk gora. Prve padavine bodo v zahodni polovici naših gora nastale že dopoldne, popoldne pa se bodo krajevne plohe in nevihte razširile tudi na vzhod. Pihal bo zmeren JZ veter, popoldne bo k nam že začel dotekati hladnejši zrak.

V noči na petek se bodo padavine še nekoliko okrepile in se bodo nadaljevale tudi v petek čez dan. Kakšnih hujših neurij ne pričakujemo, se bodo pa pojavljali nalivi, zato bodo lokalno narasli hudourniki, povečala se bo nevarnost zemeljskih plazov. Hladneje bo. Dež bo ponehal šele v soboto zjutraj, čez dan bo ponovno nastalo nekaj ploh. Brez padavin ne bo šlo niti v nedeljo, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Precej bolje pa kaže za začetek prihodnjega tedna, ko bo sončno in suho, jutra bodo sveža, popoldnevi pa prijetno topli. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča