Večji del petka bo na JV Slovenije še suh

0
125

Po namakanju se je čez dan le zjasnilo in pokazalo se je sonce. In v zadnjih desetih dneh le enkrat ni deževalo, res pravo nasprotje obdobju pred tem, ko več kot dva tedna v večjem delu Slovenije ni deževalo. In vreme se še ne misli umiriti, povsem suhih dni bo do konca tega in v prihodnjem tednu zelo malo.

V Sredozemlju je že nastal ciklon, ki se bo jutri počasi bližal Sloveniji. Veliko padavin bo vzdolž Jadranske obale in v Alpah, kjer se bo snežna odeja hitro debelila. Sredozemska kuhinja bo aktivna še naprej, saj bo od zahoda in juga še naprej dotekal topel in vlažen zrak.

Dopoldne se bodo padavine okrepile in se širile proti vzhodu. Največ dežja bo v hribovitih krajih na SZ, na vzhodu Slovenije bo večji del dneva še suho, tukaj bo začelo deževati šele zvečer. Pihal bo JV veter, ob morju jugo.

Na deževnem Bohinjskem koncu bo precej hladno, tukaj bo le 5 stopinj Celzija, v večjem delu Slovenije pa bodo temperature precej izenačene, od 12 stopinj v osrednjem delu Slovenije, do 14 v Prekmurju, stopinjo več bo na Primorskem.

Večji del jeseni je v visokogorju podobno kot lani tudi letos minil brez omembe vredne snežne odeje, v preteklih dneh pa je zapadlo nekaj več snega. Na Kredarici ga je trenutno pol metra, še več snega pa bo zapadlo ob koncu tedna. V Julijcih bo jutri snežilo že od jutra, meja sneženja bo na okoli 1500m nadmorske višine, ob močnih padavinah pa bo lahko snežilo precej nižje. Dopoldne se bodo padavine razširile nad večji del gora, le na Pohorju bo do večera še večinoma suho. Pihal bo zmeren južni veter, na 1500m bo stopinja nad ničlo, na 2500m pa 3 stopinje pod ničlo.

V noči na soboto bo povsod deževalo, v soboto zjutraj pa bo dež ponehal. Čez dan bo večinoma sončno in suho, pihal bo JZ veter. Zjutraj bo 6, čez dan 14 stopinj Celzija. Napoved za nedeljo se je precej izboljšala. Kaže sicer na oblačno, ampak večinoma suho vreme z dnevnimi temperaturami malce nad 10 stopinj. Oblačen bo tudi ponedeljek, na zahodu se bodo začele pojavljati padavine, močenjši dež pa je sedaj na vidiku za torek.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj