Večji del srede bo suh

0
75

Ponoči bodo padavine povsod ponehale. V visokogorju se bo zjasnilo, nižje pa bodo oblaki bolj vztrajni, marsikje bo tudi megleno. Na Primorskem bo lahko zjutraj spet padlo nekaj kapelj dežja. Začetek dneva bo temperaturo pester. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bomo izmerili od 7 do 10 stopinj, na Primorskem bo od 12 do 14 st. C. Le dve stopinji bo v višjeležečih krajih na severu Slovenije, kjer bo zjutraj tudi največ jasnine.

Dopoldne se bo predvsem po kotlinah osrednje Slovenije še zadrževala nizka oblačnost, drugod bo sončno. Popoldne se bo postopno povsod pooblačilo. Predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Najtopleje bo ob morju.. Ogrelo se bo do 22 st. C. Okoli 20 stopinj bo na Goriškem in v Vipavski dolini. V preostalem delu Slovenije bomo izmerili od 15 do 18 st. C.

V visokogorju je zima. Po najvišjih vrhovih Julijskih Alp je danes snežilo. Sreda pa se bo v visokogorju začela s precej jasnim vremenom, nižje pa bo že dopoldne veliko oblačnosti, marsikje bo tudi megleno. Popoldne se bo povsod pooblačilo in začele bodo nastajati krajevne padavine. Krepil se bo JZ veter.

Četrtek bo oblačen s pogostimi padavinami. Nastajale bodo tudi nevihte z nalivi. Deževje se bo s krajšimi prekinitvami nadaljevalo tudi v petek čez dan. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji, kjer bodo še nastajali nalivi, so zelo verjetna nova razlivanja meteornih voda in hudourniških vodotokov. V noči na soboto bodo padavine postopno povsod ponehale. Od nedelje do sredine prihodnjega tedna kaže na suho vreme s svežimi jutri in prijetno toplimi popoldnevi. (Rok Nosan)