četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaVečkratni kršitelj bežal v nesrečo: dva policista poškodovana. Poziv očividcem

Večkratni kršitelj bežal v nesrečo: dva policista poškodovana. Poziv očividcem

Policisti PPP Novo mesto so okoli 5.20 med kontrolo prometa na avtocesti pri postajališču Starine zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Volswagen passat. Voznik svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo ter vijugal po vozišču. Novomeški OKC je z opisom vozila seznanil policiste na terenu in policista PP Novo mesto sta se takoj odzvala z namenom, da voznika ustavita in mu preprečita nadaljevanje nevarne vožnje.

Službeno vozilo sta ustavila na Andrijaničevi cesti in izstopila, da bi za morebitno uporabo pripravila sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil. V tem trenutku je iz nasprotne smeri z veliko hitrostjo pripeljal voznik passata, trčil v robnik ob cesti in izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je bočno drsel, čelno trčil v službeni avtomobil policije, potem pa je vozilo odbilo v policista, ki sta bila ob vozilu. Poškodovanima policistoma so kolegi in občan, ki je bil v bližini, nudili prvo pomoč in reševali policista, ki je bil ukleščen pod vozilom. Po prvih podatkih iz bolnišnice je eden izmed policistov utrpel hude telesne poškodbe, drugi pa je lažje poškodovan. Povzročitelj in dva potnika v njegovem vozilu v nesreči nista bila poškodovana.

Policisti zaradi razjasnitev vseh okoliščin pozivajo vse udeležence v prometu, ki so se ob tej uri vozilu Volkswagen passat karavan, črne barve, zaradi nevarne vožnje morali umikati ali jih je voznik kako drugače ogrožal, ter ostale priče nesreče, da o tem obvestijo Postajo prometne policije Ljubljana, Grič 56, Ljubljana na št. 01 583 88 20 ali pokličejo na interventno številko 113. Zoper voznika vodimo predkazenski postopek zaradi sumov kaznivega dejanja, ker je s svojo vožnjo pred tem ogrožal tudi druge udeležence v prometu.

Po prvih ugotovitvah s kraja je prometno nesrečo povzročil 25-letni voznik z območja Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in so ga policisti že 33-krat obravnavali zaradi cestno prometnih kršitev, od tega sedemkrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled, mu odvzeli prostost in ga pridržali. O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še preiskujejo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo, so sporočili s PU Nm.

Huje poškodovani policist ni v smrtni nevarnosti. Gre še za eno nedopustno dejanje pripadnika etnične skupnosti, ki so ga policisti že večkrat obravnavali, a očitno za storjena dejanja ni prav hudo kaznovan.

(foto: Facebook PKD, PU NM)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča